μετά το Ισραήλ και η Αρμενία θα στείλει έκτακτη βοήθεια στην Τουρκία, τέσσερις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στη χώρα αυτή, παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών εδώ και δεκαετίες.

Αεροσκάφος με 40 τόννους έκτακτης βοήθειας, κυρίως σκηνές και κουβέρτες, θα αναχωρήσει το βράδυ για την Τουρκία, ανακοίνωσε το αρμενικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Η Τουρκία ζήτησε επισήμως βοήθεια από την Αρμενία, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν πρότεινε την Κυριακή τη χορήγηση βοήθειας σε συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μετά τον σεισμό που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αποστείλει χιλιάδες σκηνές στην Τουρκία για τα θύματα του σεισμού.

«Έπειτα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για διεθνή βοήθεια σε σκηνές και προκατασκευασμένα σπίτια, το Ocha έκανε δωρεά 400 οικογενειακών σκηνών, οι οποίες έφτασαν στο Ερζερούμ χθες το βράδυ», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha).

Εξάλλου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι έκανε δωρεά 4.000 σκηνών, 50.000 κουβερτών και 10.000 στρωμάτων, ενώ το Ταμείο του ΟΗΕ για τον πληθυσμό χορήγησε 250 σκηνές.