Την δική του πρωτότυπη επιχείρηση στο μετρό της Νέας Υόρκης έχει στήσει ο 11χρονος Ciro Ortiz. Ο 11χρονος δίνει συμβουλές στους αγχωμένους επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό οι οποίοι θέλουν να πάρουν μία ανάσα και να μιλήσουν σε κάποιον για λίγα λεπτά.

Ο 11χρονος Ciro περνάει σχεδόν δύο ώρες στον σταθμό του Bedford κάθε Κυριακή. Το «γραφείο» του είναι ένα τραπεζάκι το οποίο έχει μια χάρτινη ταμπέλα που γράφει «συναισθηματικές συμβουλές 2 δολάρια».

teaysdya2

Ο μικρός, σύμφωνα με την New York Post, έχει ήδη το δικό του κοινό, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που του ανοίγουν την καρδιά του. Τον ρωτούν για την καριέρα τους, τα συναισθηματικά τους και ό,τι γενικά τους απασχολεί και τους βασανίζει με την… συνεδρία να διαρκεί μόλις πέντε λεπτά.

Από την πρώτη στιγμή είχε μεγάλη επιτυχία με τους περαστικούς. Τις καλές μέρες κερδίζει σχεδόν 50 δολάρια, αλλά σύμφωνα με την Daily Mail, με τα χρήματα αυτά αγοράζει φαγητό και τρόφιμα για τα παιδιά στο σχολείο του που δεν έχουν χρήματα.

teaysdya3

«Ήταν πολύ αγχωμένος στην αρχή αλλά μετά από λίγες Κυριακές ήταν ενθουσιασμένος με τον κόσμο που γνώριζε και τους νέους φίλους που έκανε, λέει η μητέρα του, Jasmine.

«Ο κόσμος ρωτά για τις σχέσεις του, για το ότι είναι σε σύγχυση σχετικά με το τι να κάνει με την ζωή του» λέει ο μικρός και συνεχίζει: «Απλά τους λέω να δουν το πρόβλημα τους απλά. Να βρουν την εύκολη λύση, αυτό που χρειάζονται και η λύση είναι συνήθως απλή».

teaysdya4

Ένας κοινός φόβος που έχει εντοπίσει στους πελάτες του είναι αυτός της αλλαγής. «Νιώθουν κάπως συγκεκριμένα για το παρελθόν και όταν αναπολούν, λένε ότι τα πράγματα ήταν απλούστερα τότε», είπε σε άλλη συνέντευξή του στην New York Post. Πρέπει να δεχόμαστε την αλλαγή. Θα γίνει, πάντα θα γίνεται. Η ζωή πάντα αλλάζει».

teaysdya5

Ο Ciro λέει ότι το ταλέντο του το οφείλει στους γονείς του που πάντα του έλεγαν να είναι ευγενικός με όλους και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

teaysdya6

Όσο για το αν σκέφτεται να γίνει ψυχολόγος όταν μεγαλώσει, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει αλλά θέλει να ασχοληθεί με τα video games.