Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα το Πεκίνο και η ευρύτερη περιοχή του πνίγεται στο νέφος και οι πολίτες διαμαρτύρονται πως τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν εφαρμόζονται σωστά.

Οι κάτοικοι της Shijiazhuang, πρωτεύουσας της επαρχίας Hebei η οποία φιλοξενεί πολλές βιομηχανίες και περιβάλλει το Πεκίνο, διαμαρτύρονται για το γεγονός πως τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά παρότι η πόλη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση να πλησιάζουν επίπεδα ρεκόρ.

«Γιατί δεν σταματούν τα μαθήματα;» έγραψε κάτοικος της Shijiazhuang στο κινεζικό εφάμιλλο του Twitter, το Weibo. «Οι μαθητές φορούν μάσκες κάθε μέρα, τα παράθυρα είναι ερμητικά κλειστά και δεν τολμούν να ανοίξουν τον εξαερισμό ενώ η ορατότητα είναι στα είκοσι μέτρα» πρόσθεσε.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Κίνα άρχισε το 2014 «πόλεμο κατά της ρύπανσης» με φόντο την ανησυχία πως το βαριά βιομηχανικό παρελθόν της έθετε σε κίνδυνο τη φήμη της και συγκρατούσε τη μελλοντική ανάπτυξή της. Δεν έχει ωστόσο καταφέρει να αντιστρέψει τη ζημιά που έγινε τις δεκαετίες της οικονομικής ανάπτυξης.

CHINA_POLLUTION1 CHINA_POLLUTION2 CHINA_POLLUTION3 CHINA_POLLUTION4 CHINA_POLLUTION5 CHINA_POLLUTION6