Ένας Βούλγαρος φαίνεται πως είναι ο άντρας που προκάλεσε κατακραυγή διεθνώς όταν ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τον έδειξε να κλωτσά μια γυναίκα στις σκάλες σε σταθμό του μετρό στο Βερολίνο.

Το βίντεο της επίθεσης, που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, έγινε viral και ο 27χρονος ύποπτος Σβετοσλάβ Στόικοβ, διέφυγε στη Γαλλία, όπου κρύφτηκε σε συγγενείς του στη Νίκαια, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail. Κάποια στιγμή όμως, ο φερόμενος ως δράστης και πατέρας τριών παιδιών θεώρησε ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψει στο Βερολίνο και επιβιβάστηκε με τη σύζυγό του σε ένα λεωφορείο.

Κατά τύχη, ο οδηγός ήταν επίσης Βούλγαρος και όταν τον άκουσε να παραπονιέται για έναν άλλον επιβάτη που μιλούσε δυνατά στο τηλέφωνο, κατάλαβε ποιος ήταν και σχεδίασε, με τη βοήθεια άλλων επιβατών, να καλέσουν την αστυνομία, η οποία τους περίμενε στο Βερολίνο όταν το λεωφορείο έφτασε.

Ο Στόικοβ δεν αντιστάθηκε στη σύλληψή του, αλλά παραμένει ακόμη ασαφές αν έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στο περιστατικό ή όχι. Βάσει του γερμανικού νόμου, ο άντρας βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση από 6 μήνες έως και 10 χρόνια αν καταδικαστεί για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.