Τον Αύγουστο η Κίνα αποκάλυψε ακόμα μία πολύ εντυπωσιακή και συνάμα τρομακτική γέφυρα, τη μεγαλύτερη στον κόσμο και με γυάλινη βάση, στην επαρχία Hunan. Τώρα οι αρχιτέκτονες κάνουν ακόμα ένα βήμα και το Πεκίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη γέφυρα-υπερπαραγωγή στα επιβλητικά βουνά Zhangjiajie.

Αυτή τη φορά η γέφυρα είναι «αόρατη» καθώς είναι σχεδιασμένη να αφομοιώνεται πλήρως στο τοπίο.

Το κόστος της διάφανης γέφυρας υπολογίζεται στα 4,7 εκατ. ευρώ και την κατασκευή της έχουν αναλάβει τα γραφεία Martin Duplantier Architectes (MDA) και Daqian Landscape Architects, που κέρδισαν τον διαγωνισμό.

Θα χρησιμοποιηθεί μέταλλο που καθρεφτίζει το περιβάλλον, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της διαφάνειας, ενώ το δάπεδο θα φτιαχτεί από υλικό που δημιουργεί αντικατοπτρισμούς όταν βρέχεται.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση του κενού, σαν να βαδίζει κάποιος στον αέρα, κάτι που αναμφίβολα δεν ενδείκνυται σε όσους φοβούνται τα ύψη.

Λαμβάνοντας υπόψη και αυτούς τους ανθρώπους, η γέφυρα θα κατασκευαστεί σε δύο επίπεδα- το ένα θα έχει τη μορφή έλλειψης και δεν θα έχει διάφανο δάπεδο.

Το δεύτερο θα είναι το πιο «δύσκολο» καθώς το δάπεδο θα φτιαχτεί μόνο από γυαλί προσφέροντας σε όσους τη διασχίζουν άπλετη θέα στο κενό από κάτω.

Στις δύο πλευρές που η εν λόγω γέφυρα θα ενώσει θα υπάρχουν και καταλύματα όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να διανυκτερεύσουν.

chinasah3 chinasah5 chinasah6 chinasah4 chinasah2