Ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στα λείψανα των θυμάτων της συντριβής, στις 19 Μαΐου, ενός αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir που πραγματοποιούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 66 άνθρωποι, ανέφερε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Η αιγυπτιακή επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων διαβίβασε τα στοιχεία αυτά στην εισαγγελία, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, όπου διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία εισαγγελέας θα αναλάβει την υπόθεση αν «καταστεί σαφές για τη διερευνητική επιτροπή ότι υπάρχουν υποψίες ότι εγκληματική ενέργεια προκάλεσε το δυστύχημα».

Η πτήση MS804 συνετρίβη στη Μεσόγειο ανάμεσα στην Κρήτη και στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου αφού εξαφανίστηκε ξαφνικά από τις οθόνες των ραντάρ. Οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, από τους οποίους 40 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, σκοτώθηκαν.

Οι γάλλοι ερευνητές προκρίνουν την υπόθεση ενός τεχνικού προβλήματος, ενώ οι αιγυπτιακές αρχές κλίνουν περισσότερο προς την υπόθεση της τρομοκρατίας.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που έχουν εντοπιστεί αποκάλυψε ότι είχε ηχήσει συναγερμός για την ύπαρξη καπνού λίγο πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου, τύπου Airbus A220.