Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σενγιάνγκ, Κίνα. Χειμερινοί κολυμβητές

rewknd10

Ένας χειμερινός κολυμβητής βουτά στη λίμνη του Σενγιάνγκ στην Κίνα.

Χαλέπι, Συρία. Επιστροφή στην κανονικότητα

rewknd5

Οι τελευταίες περιοχές που ελέγχονταν από τους αντάρτες στην παλιά πόλη στο Χαλέπι, έχουν αδειάσει από τα στρατεύματά τους, με τις δυνάμεις του Άσαντ να προχωρούν στην ανακατάληψη τους.

Κρασνογιάρσκ, Ρωσία. Στον ρυθμό των Χριστουγέννων

rewknd4

Μία επισκέπτης και μία υπάλληλος ντυμένη Σνεγκούροτσκα (Κόρη του Χιονιού), η εγγονή του Ded Moroz, του ρώσου Άγιου Βασίλη, ποζάρουν μέσα σε ανάποδο σπίτι που έχει κατασκευαστεί ως πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους τουρίστες στο Πάρκο χλωρίδας και πανίδας Royev Ruchey στα προάστια του Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.

Αθήνα, Ελλάδα. Μολότοφ και πυροτεχνήματα στα Εξάρχεια

rewknd3

Τον γύρο του κόσμου έκαναν για μία ακόμη χρονιά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και προσόψεις κτιρίων.

Χοντειντά, Υεμένη. Στο έλεος του υποσιτισμού

rewknd2

Ο εμφύλιος έχει διχάσει εδώ πολύ καιρό την Υεμένη, με όλη τη φρίκη που έχει προκαλέσει να αποτυπώνεται σε εκατοντάδες φωτογραφίες με υποσιτισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά. Στην εικόνα του Reuters, η Saida αναρρώνει στο νοσοκομείο και το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη της.

Μέιν, ΗΠΑ. Ο Άγιος Βασίλης κάνει σκι

rewknd1

Ένας σκιέρ ντυμένος ως Άγιος Βασίλης συμμετέχει σε ένα φιλανθρωπικό διαγωνισμό και κατεβαίνει την πλαγιά του Sunday River Ski Resort στο Νιούρι του Μέιν των ΗΠΑ.

Μπανγκαλόρ, Ινδία. Η μεταφορά του νεκρού ελέφαντα

rewknd9

Το πτώμα του 35χρονου ελέφαντα Sidda ανασύρεται με έναν γερανό για αυτοψία στο χωριό Dabbaguli στα προάστια της  Μπανγκαλόρ στην Ινδία.

Άτσεχ, Ινδονησία. Απίστευτη τραγωδία και πικρές μνήμες

rewknd8

Μνήμες του 2004 ξύπνησαν στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Ατσέχ στην Ινδονησία. Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, ενώ τεράστιες είναι και οι ζημιές.

Μοσούλη, Ιράκ. Στην ουρά για το συσσίτιο

rewknd7

Ένα αγόρι κρατά το χέρι της αδελφής του, καθώς τα δυο παιδιά περιμένουν να λάβουν συσσίτιο έξω από το σημείο διανομής τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή Zahra, ανατολικά της Μοσούλης.

Γκουϊτζόου, Κίνα. Γεννήθηκε γουρουνάκι με παραμορφωμένο πρόσωπο

rewknd6

Ένα γουρουνάκι με παραμορφωμένο πρόσωπο γεννήθηκε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του στο Zhijin, της επαρχίας Γκουϊτζόου στην Κίνα.