Τις πενήντα δύο καλύτερες φωτογραφίες του για το 2016 αποκαλύπτει  το National Geographic. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, όπως εντυπωσιακός είναι και ο συνολικός αριθμός των φωτογραφιών από τις οποίες έγινε η επιλογή: πρόκειται για 2.290.225 φωτογραφίες που έβγαλαν οι ενενήντα ένας φωτογράφοι του περιοδικού αφηγούμενοι εκατόν επτά ιστορίες.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν στιγμές ανθρώπινες, άγρια στιγμιότυπα στη φύση αλλά και εικόνες που συναρπάζουν με την ομορφιά τους.

Η Daily Mail επιλέγει δέκα εκπληκτικές φωτογραφίες από την τελική επιλογή.

natoaiswdm3
Στο απομακρυσμένο Sundarbans της Ινδίας ο Δρ Asim Sil ηγείται μιας ομάδας ειδικών οφθαλμιάτρων σε πλωτό ιατρείο. Μαζί με ΜΚΟ προσφέρουν ιατρική φροντίδα και εξετάσεις οφθαλμολογικές στους κατοίκους των πάμφτωχων χωριών της περιοχής.
natoaiswdm4
Όρνεα γευματίζουν με κύριο πιάτο μια νεκρή ζέβρα στο Σερενγκέτι. Τα ισχυρότερα πουλιά έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος- ήτοι το κρέας- αφήνοντας το δέρμα και τα οστά στα υπόλοιπα.
natoaiswdm5
Οι πρωταγωνιστές αυτής της φωτογραφίας δεν γνωρίζουν από φόβο. Σκαρφαλώνουν στα ψηλότερα κτίρια της Ρωσίας και της Ουκρανίας καταγράφοντας κάθε- εντυπωσιακό- βήμα τους. Από τους πιο γνωστούς παράτολμους της Ρωσίας είναι οι εικονιζόμενοι Kyrill Vselensky και Dima Balashov.
natoaiswdm6
Στο Εθνικό Πάρκο Manu του Περού η μικρή Yoina Mameria Nontsotega αναδύεται από τον ποταμό Yomibato με ένα μικρό μαϊμουδάκι στο κεφάλι.
natoaiswdm7
Ντυμένος κατάλληλα για τις συνθήκες στον πλανήτη Άρη ο μηχανικός διαστημοπλοίων Pablo de León δοκιμάζει την ειδική στολή του σε προσομοιωτή στο Kennedy Space Center της NASA.
natoaiswdm8
Η 16χρονη YeYe περιμένει στο χώρο όπου ζει στο Wolong Nature Reserve του κέντρου προστασίας γιγάντιων πάντα στην επαρχία Sichuan στην Κίνα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσή του, το 2χρονο μικρό της θα πάρει το δρόμο της επιστροφής στη φύση.
natoaiswdm2
Για να παρατηρήσει και να καταγράψει αλλαγές στον πάγο το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Lance «αφέθηκε» επί πέντε μήνες στην παγωμένη αγκαλιά του, το 2015, σε ένα σπάνιο ταξίδι από τον Αρκτικό χειμώνα ως την άνοιξη.
natoaiswdm9
Οι ρέιντζερς του Virunga Park στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό υποβάλλονται σε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, λόγω της διαρκούς απειλής επιθέσεων από ένοπλες ομάδες.
natoaiswdm10
Οι αρκούδες γκρίζλι αφθονούν στο Grand Teton National Park του Yellowstone κι εδώ μία διώχνει τα κοράκια από έναν νεκρό βίσωνα.
natoaiswdm11
Για να φτιάξει αυτή τη σύνθεση που καλύπτει από τη νύχτα έως τη μέρα ο φωτογράφος Stephen Wilkes έβγαλε 1.036 φωτογραφίες σε διάστημα 26 ωρών στο Yosemite National Park.