Σήμα κινδύνου είχε εκπέμψει ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη χθες στο Πακιστάν με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι σαράντα οκτώ επιβαίνοντες. Αμέσως πριν χάσει την επικοινωνία του με τις υπηρεσίες εδάφους, ο πιλότος ενημέρωσε τους ελεγκτές για μηχανικό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pakistan International Airlines Muhammad Azam Saigol.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνει το BBC, ωστόσο το γεγονός πως είχαν γίνει ενδελεχείς έλεγχοι στο αεροσκάφος «δεν αφήνει περιθώριο τεχνικής αστοχίας».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως ήταν ένα απολύτως ασφαλές αεροσκάφος», τόνισε ο Saigol, «πιστεύω πως δεν υπήρξε ούτε τεχνικό λάθος ούτε ανθρώπινο λάθος».

Το μαύρο κουτί έχει βρεθεί και οι αρχές του Πακιστάν λένε πως η έρευνα θα επικεντρωθεί στο πρόβλημα στον κινητήρα.

«Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα άλλο που να εξηγεί τη συντριβή του αεροσκάφους πέρα από τη διακοπή λειτουργίας του αριστερού κινητήρα» τόνισε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Havelian, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το Ισλαμαμπάντ, που ήταν ο προορισμός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απανθρακωμένες σοροί των επιβαινόντων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναγνώριση μέσω DNA. Στο αεροσκάφος επέβαιναν και τρεις ξένοι υπήκοοι, δύο Αυστριακοί κι ένας Κινέζος.

Έκδηλη είναι η οργή των συγγενών των θυμάτων που συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο για να παραλάβουν τις σορούς. «Είναι φόνος, θέλω να ξέρω ποιος σκότωσε τον αδελφό μου» είπε στο ΑΡ ο Ghulam Rasool Khan.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ