Συνεχίζονται στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον ισχυρό σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από εκατό άνθρωποι. Την ίδια ώρα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να μπορέσει να φροντίσει όλους τους τραυματίες την ώρα που οι ιατρικές προμήθειες φτάνουν στην περιοχή με το σταγονόμετρο.

Η δόνηση των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες ήταν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας από το τσουνάμι του 2004 που σκότωσε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους μόνο στο Άτσεχ.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο γύρο από την περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της αποστολής των εφοδίων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν στην περιοχή η κυβέρνηση της Ινδονησίας και ΜΚΟ.

Πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας έδειξαν ασθενείς να δέχονται βοήθεια σε αυτοσχέδιες σκηνές σε πάρκινγκ, καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε τελευταίο απολογισμό της κάνει λόγο για 102 νεκρούς ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 700 και οι άστεγοι χιλιάδες.

Περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες και εθελοντές συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σήμερα αναμένεται η έρευνα να επικεντρωθεί σε αγορά που έχει καταρρεύσει, όπου πιστεύεται πως έχουν παγιδευτεί τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Σύμφωνα με τη Jakarta Post, κάποια από τα θύματα είχαν πάει σε γαμήλιο πάρτι.

Ο σεισμός έπληξε την ανατολική ακτή της επαρχίας και οι ειδικοί λένε πως προκάλεσε μεγαλύτερες καταστροφές από ό,τι αναμενόταν λόγω των κακής κατασκευής κτιρίων.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ