Η συζήτηση για τις συνθήκες στο Χαλέπι της Συρίας θα συνεχιστεί σήμερα ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες χθες στο Αμβούργο, όπως είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι με τον Λαβρόφ αντάλλαξαν ιδέες για το Χαλέπι και συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες τους.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο χθες ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, πρόταση που παρουσίασε η Ουάσιγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

Σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία επί σχεδίου που θα επιτρέψει σε όλους τους αντάρτες να αποχωρήσουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Χθες η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι ο Λαβρόφ θα είχε διμερείς συναντήσεις με τον Κέρι και με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.