«Air» τιτλοφορείται η φωτογραφική συλλογή του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτογράφου Vincent Laforet, που αποτυπώνει στον φακό του τις εικόνες δέκα μεγάλων πόλεων από όλο τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία: από ψηλά και με φόντο τον νυχτερινό ουρανό και τα πολύχρωμα φώτα τους.

Πετώντας με ελικόπτερο σε ύψος άνω των 2.000 μέτρων, όπως γράφει η Daily Mail, πάνω από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Λας Βέγκας, το Βερολίνο, το Σαν Φρανσίσκο, τη Βαρκελώνη, το Μαϊάμι και το Σίδνεϊ, ο φωτογράφος «κυνηγά» την αντίθεση ανάμεσα στο μαύρο του ουρανού και τα αμέτρητα φωτάκια των μεγαλουπόλεων που δεν κοιμούνται ποτέ.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε ως μια ανάθεση για το εξώφυλλο του περιοδικού Men’s Journal και εξελίχθηκε στο υπέροχο λεύκωμα των 228 σελίδων που κρύβει όλες τις «εναέριες περιπέτειες» του δημιουργού του.

«Το Air γεννήθηκε από την ανάγκη μου να μοιραστώ με τον κόσμο ένα μεγάλο μάθημα που έμαθα την τελευταία δεκαετία, βγάζοντας αεροφωτογραφίες: ο κόσμος είναι πολύ μικρότερος από ό,τι νομίζουμε» εξηγεί ο ίδιος. «Τα σύνορα χάνονται και οι αποστάσεις μικραίνουν. Είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο από όσο συνειδητοποιούμε».

Spellbinding2
Σικάγο
Spellbinding3
Σαν Φρανσίσκο
Spellbinding4
Μαϊάμι
Spellbinding5
Βερολίνο
Spellbinding6
Λονδίνο
Spellbinding7
Νέα Υόρκη
Spellbinding8
Σίδνεϊ
Spellbinding9
Βαρκελώνη
Spellbinding10
Λας Βέγκας
Spellbinding11
Λος Άντζελες