Η 10χρονη Elle Grace Morris από το Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρει από κυστική ίνωση από 15 μηνών. Χρειάζεται διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων. Όλο αυτόν τον καιρό πέρα από την οικογένειά της δίπλα της είναι ο παιδίατρός της Dr Ravi Jayaram.

Ένα ευχαριστήριο γράμμα προς εκείνον τον κάνει να ξεσπάσει σε κλάματα. «Χωρίς τη βοήθειά σου δεν ξέρω εάν θα ήμουν εδώ σήμερα» του γράφει αφού οι γιατροί της είχαν δώσει ένα χρόνο ζωής.

gialsak3

Ο Dr Jayaram, ομολογεί ότι η μικρή είναι μαχήτρια και εύχεται ο καινούριος χρόνος να της φέρει το πολυπόθητο μόσχευμα.

Αν και πολλοί περίμεναν ότι θα το βάλει κάτω, η μητέρα της λέει ότι η μικρή δίνει τη δική της μάχη για ζωή, ενώ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον γιατρό λέγοντας πόσο καταπληκτικός είναι αλλά και πόσο πολύ βοηθάει την μικρή με τον κωμικό του χαρακτήρα.

gialsak2

«Κάθε μέρα παίρνει πολλά χάπια, κάνει φυσιοθεραπείες και είναι αναγκασμένη να φοράει συνέχεια μία φιάλη οξυγόνου. Δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Κάθε δύο μήνες μπαίνει στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση. Παρόλα αυτά είναι το πιο γενναίο και θετικό άτομο που έχω γνωρίσει» παραδέχεται η μητέρα της.

gialsak5

Σύμφωνα με την Sun, υπάρχουν πάνω από 10.500 άνθρωποι που υποφέρουν από κυστική ίνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μισοί από αυτούς που πεθαίνουν είναι από 28 ετών και κάτω.

gialsak4gialsak1