Η αστυνομία της Ρωσίας παρέλαβε από τη Νότια Κορέα τρία σκυλιά δυνατά, γεμάτα μυς και… κλωνοποιημένα. Πρόκειται για τετράποδα που δημιουργήθηκαν από το DNA ενός, ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σκύλου.

«Θα αντέξουν όμως οι νέες αυτές αφίξεις στον παγετό της Σιβηρίας;», διερωτάται το Russia Today.

Τα τρία σκυλιά, που κλωνοποιήθηκαν από τον Δρ. Hwang Woo Suk και την ομάδα του στο Sooam Biotech Research Foundation, στη Νότια Κορέα (ένα από τα κορυφαία εργαστήρια κλωνοποίησης σκυλιών), έφτασαν τη Δευτέρα στην πόλη της Σιβηρίας, Γιακούτσκ.

Τα τετράποδα είναι βελγικά Μαλινουά, ανήκουν στην οικογένεια των ποιμενικών, και κλωνοποιήθηκαν από τα κύτταρα του πιο αξιοσέβαστου σκύλου -ανιχνευτή της Νότιας Κορέας ενώ, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι κλώνοι έχουν κληρονομήσει τις μοναδικές ικανότητες της «μητέρας» τους. Τα σκυλιά θα παραδοθούν σύντομα στη Russian Military Historical Society, που συνεργάζεται στενά με την αστυνομία.

d2

«Είναι τρία αρσενικά: ο Tom, ο Mark και ο Jack. Όλα είναι 12 μηνών. Αισθάνονται καλά μετά το ταξίδι και έχουν ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο. Έχουν καλή όρεξη και διαρκώς παίζουν μεταξύ τους», δήλωσε ο Valery Chugunov, από τη Russian Military Historical Society στο Interfax.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα σκυλιά δεν έχουν μέχρι στιγμής προσαρμοστεί στις πολικές θερμοκρασίες του Γιακούτσκ, που πρόσφατα άγγιξε τους -30! «Όταν τους βγάζουμε έξω για βόλτα, επιστρέφουν αμέσως πίσω. Αλλά πιστεύω ότι θα συνηθίσουν το κρύο της Ρωσίας». Ο οργανισμός θα κρατήσει ένα από τα τετράποδα για αρχαιολογικούς και στρατιωτικούς λόγους και τα άλλα δυο θα ενταχθούν στην αστυνομία της Yakutia.

d3