Δεν τα κατάφερε το δίχρονο κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχε παρασυρθεί δύο φορές από αυτοκίνητο με τους οδηγούς και τους περαστικούς να το προσπερνούν και να το αφήνουν αβοήθητο στο δρόμο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του.

«Η μικρή Γιουέ Γιουέ πέθανε στις 00.32», δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας στη νότια Κίνα, όπου είχε εισαχθεί χωρίς εξαρχής να είναι μεγάλες οι  ελπίδες να αναρρώσει δεδομένης της απελπιστικής κατάστασής της.

Το κοριτσάκι χτυπήθηκε από δύο οχήματα στις 13 Οκτωβρίου κι ενώ βρισκόταν μπροστά από το κατάστημα της οικογένειάς του, σ’ ένα στενό δρόμο στην πόλη Φοσάν. Πρώτα τη χτύπησε ένα μικρό φορτηγό και στη συνέχεια, ενώ κειτόταν στο οδόστρωμα, ένα άλλο φορτηγό πέρασε από πάνω της!

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες επιτήρησης δείχνουν στη συνέχεια περίπου δεκαπέντε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς να περνούν δίπλα από το αιμόφυρτο παιδί χωρίς να σταματήσουν.

Μια ρακοσυλλέκτης τραβάει τελικά το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι διάφοροι καταστηματάρχες στην περιοχή αγνοούν εκκλήσεις της για βοήθεια. Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Οι δύο οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε οργή στην Κίνα με πολλούς να εντοπίζουν στην απίστευτη και ανάλγητη συμπεριφορά τις αρνητικές συνέπειες της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της γενικής αύξησης του πλούτου, που οδηγούν την κοινωνία σε αποξένωση, ατομισμό και απώλεια των συλλογικών αξιών της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.

«Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση», έγραψε κάποιος στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.

«Αντίο μικρή Γιουέ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο», έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ.

«Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή», έγραψε ένας άλλος.

Δείτε το βίντεο