Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να ζει ουσιαστικά σε έναν χώρο στάθμευσης- έστω και σε υπερυψωμένο επίπεδο- τότε αυτή είναι η νέα πρόταση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγης στη Βρετανία: είναι το ZEDpod, το σπίτι που στέκεται πάνω σε στύλους μέσα σε πάρκινγκ παρέχοντας στέγη και επιτρέποντας παράλληλα τη στάθμευση των οχημάτων από κάτω.

Το κόστος του υπολογίζεται λίγο πάνω από τα 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ZEDpod απευθύνεται σε εργαζόμενους που αναζητούν σπίτια χαμηλού κόστους στο κέντρο της πόλης, όπου η γη είτε είναι πολύ λίγη είτε είναι πολύ ακριβή.

Το πρώτο τέτοιο σπίτι κατασκευάστηκε στο πάρκο καινοτομίας του Building Research Establishment του Watford, όπου θα παραμείνει ως δείγμα για τους ενδιαφερόμενους, τις αρχές αλλά και πιθανούς αγοραστές για περίπου δύο χρόνια.

Το ZEDpod είναι προκατασκευασμένο χαμηλού κόστους και αυτόνομο ενεργειακά σπίτι που δεν απαιτεί γη και είναι σχεδιασμένο για να «κάθεται» πάνω σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα πάνω από ανοιχτούς χώρους στάθμευσης.

Στόχος του είναι να παρέχει μια οικονομική λύση στέγασης για νεαρά άτομα που ζουν μόνα ή ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους, εργαζόμενους που χρειάζεται να μένουν στο κέντρο της πόλης και φοιτητές.

houseBritain5 houseBritain6 houseBritain4 houseBritain3 houseBritain2 houseBritain1