Η πίεση που δέχονται οι γυναίκες στην Κίνα για να παντρευτούν είναι τεράστια και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν οι νεαρές υποψήφιες νύφες είναι ομοφυλόφιλες.

Η χώρα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στην ομοφυλοφιλία καθώς μόλις το 2001 έπαψε να θεωρείται πνευματική διαταραχή.

Τη… λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μια εφαρμογή, η iHomo που οργανώνει εικονικούς γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών ώστε να αποφεύγουν την κοινωνική κατακραυγή και τις οικογενειακές προστριβές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 32χρονη Ou Xiaobai από το Πεκίνο, μετά από τις έντονες πιέσεις της μητέρας της αποφάσισε να κάνει εικονικό γάμο, με κουμπάρα και παράνυφο την αγαπημένη της, αναφέρει το bbc.

chwomar1

Γνώρισε τον άντρα της μέσω ενός φίλου και όπως και εκείνη, έκρυβε την πραγματική του ζωή, καθώς συγκατοικούσε για χρόνια με τον άνδρα που αγαπούσε.

Όπως υποστηρίζει η 32χρονη, «η αγαπημένη μου ήταν πολύ χαρούμενη με την απόφασή μου, όπως ήταν και ο φίλος του συζύγου μου και αποφασίσαμε μαζί τις λεπτομέρειες του γάμου».

Όταν είδα πόσο ευτυχισμένη ήταν η οικογένεια μου στο γάμο μου, ήξερα ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση.Οι δικοί μου δεν ανησυχούν πια για μένα και οι συνάδελφοι του άνδρα μου σταμάτησαν να τον πιέζουν να του βρουν γυναίκα.

Στην αρχή επισκεπτόμασταν μαζί τις οικογένειές μας ωστόσο με τα χρόνια δε χρειάζεται πια να προσποιούμαστε. Πλέον ζω με την αγαπημένη μου και εκείνος με τον δικό του, ενώ οι τέσσερις μας βγαίνουμε μερικές φορές για φαγητό καθώς έχουμε γίνει καλοί φίλοι».

Μετά το γάμο, κάποιοι φίλοι της που γνώριζαν για τη σεξουαλικότητά της άρχισαν να της ζητάνε συμβουλές και συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση.

Στην Κίνα υπάρχουν 70 εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι και έτσι η 32χρονη αποφάσισε να δημιουργήσει την iHomo, μια υπηρεσία που βοηθάει ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρευτούν εικονικά.

Μέχρι στιγμής έχει οργανώσει περισσότερους από 100 γάμους ενώ τώρα προωθεί και την εφαρμογή iHomo.

chwomar2
Μολονότι είναι παντρεμένη με άνδρα στην Κίνα, η Ou (δεξιά) παντρεύτηκε τη Yi στο Λας Βέγκας, το Σεπτέμβριο

Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα, καθώς οι οικογένειες του ζευγαριού μπορεί να μένουν στην ίδια πόλη με αιφνίδιες επισκέψεις που μπορεί να τους φέρει σε δύσκολη θέση.

Η Ou Xiaobai ξέρει ότι αργά ή γρήγορα η οικογένειά της θα ανακαλύψει την αλήθεια και ελπίζει ότι η κινεζική κοινωνία θα γίνει τελικά πιο ανεκτική προς την ΛΟΑΤ κοινότητα.

Οι εικονικοί γάμοι είναι ένας ρεαλιστικός τρόπος για να αποφύγουν τη σύγκρουση, έτσι ώστε οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν να ζήσουν τη ζωή που θέλουν.

«Γνωρίζω πόσο εξαιρετικά δύσκολο θα είναι, αλλά εγώ και η αγαπημένη μου θα παλέψουμε για αυτά που πιστεύουμε. Θέλω η οικογένεια μου να αποδεχτεί ποια είμαι πραγματικά» καταλήγει.