Η ιταλική βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017. «Στον προϋπολογισμό αυτό οι φόροι μειώνονται κατά 23 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι Ιταλοί μπορούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται να δοθούν συνολικές αυξήσεις από τριακόσια μέχρι και πεντακόσια ευρώ στους κατόχους συντάξεων που δεν υπερβαίνουν τα χίλια ευρώ τον μήνα, η συνολική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας αυξάνεται κατά δυο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τον Ρέντσι, υπάρχουν και απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για να υπογραφεί η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα. «Αν καταστεί δυνατόν, θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 θα πρέπει να εγκριθεί και από την γερουσία, μετά το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου. «Η κοινοβουλευτική δραστηριότητα συνεχίζεται και η γερουσία έχει όλα τα αναγκαία περιθώρια για να δώσει την έγκρισή της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Ματτέο Ρέντσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής, αυτό δεν θα επηρεάσει την τελική υπερψήφιση και εφαρμογή του προϋπολογισμού.