Η άγνωστη πόλη Ανεσί της Γαλλίας αποτελεί ένα κρυφό διαμάντι για όποιον επιλέξει να την επισκεφθεί.

Βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery, στην περιοχή Haute-Savoie της ανατολικής Γαλλίας και η ιστορία της ξεκινάει από το 10ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε από τους πρίγκιπες της Σαβοΐας στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης.

Οι περιοχές συνδέονται μεταξύ τους με εντυπωσιακά κανάλια ενώ οι γραφικές κατοικίες κατά μήκος της λίμνης της προσδίδουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Η λίμνη της πόλης είναι η πιο καθαρή στην Ευρώπη και ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ποδηλασίας και των καταδύσεων καθώς συνδυάζει την άγρια ομορφιά που αποζητούν οι λάτρεις των σπορ. Παράλληλα, προσφέρεται για ήρεμους περιπάτους μέσα στο δάσος.

Το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της, χτισμένο μέσα στο νερό αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης.

Η Ανεσί μοιάζει με τη Βενετία λόγω των καναλιών της και αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο και έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Μπορείτε να ταξιδέψετε εκεί είτε κατευθείαν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της πόλης είτε με πτήση από Ελλάδα προς Γενεύη ή Λυόν και από εκεί με λεωφορείο, τρένο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

annecy1 annecy2 annecy3 annecy5 annecy6 annecy7 annecy4