Η ιστορία, η πολιτική και τα δημογραφικά στοιχεία συνέβαλαν στη διαμόρφωση των διεθνών συνόρων που χωρίζουν τις χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν από το business insider δείχνουν πως μοιάζουν τα σύνορα στην πραγματικότητα, από τοίχους και ποτάμια μέχρι αγκαθωτά συρματοπλέγματα και απλές οδικές σημάνσεις.

world1

Αυτή η δορυφορική εικόνα της NASA απεικονίζει τα σύνορα μεταξύ της Αϊτής, η οποία είναι πολύ πιο άγονη, στα αριστερά και της Δομινικανής Δημοκρατίας, η οποία είναι πιο πράσινη, στα δεξιά.

world2

Αυτή η φωτογραφία των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου λήφθηκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα συγκεκριμένα σύνορα λέγεται ότι είναι από τα λίγα που είναι τόσο ορατά από το διάστημα.

world3

Ο Βερίγγειος πορθμός είναι θαλάσσιο στενό μεταξύ του Ακρωτηρίου Ντεζνιόβ της Τσουκότκας και της χερσονήσου Seward της Αλάσκας που χωρίζει φυσικά τα δύο μέρη.

Τα όρια μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκεται μεταξύ του μεγάλου και του μικρού νησιού Διομήδη, ορατό στη μέση της φωτογραφίας.

world4

Οι απίστευτοι καταρράκτες Iguazu σηματοδοτούν τα σύνορα μεταξύ της πολιτεία Paraná στη Βραζιλία και της επαρχίας Misiones της Αργεντινής.

world5

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο συνοριακός φράκτης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. Στα δεξιά βρίσκεται η Τιχουάνα στην Μπάχα της Καλιφόρνια και στα αριστερά είναι το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

world6

Ο συνοριακός φράκτης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού εκτείνεται στην εξοχή κοντά στην πόλη Nogales της Αριζόνα.

world7

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή σύνορα στον κόσμο που εκτείνονται περίπου 8.851 χιλιόμετρα.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι καταρράκτες του Νιαγάρα που χωρίζουν τις δύο χώρες, με τον Καναδά να απεικονίζεται στα αριστερά και τις ΗΠΑ πάνω δεξιά.

world8

Στην αίθουσα ανάγνωσης της βιβλιοθήκης Haskell, η οποία σκόπιμα κατασκευάστηκε κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Καναδά, το διεθνές όριο σημειώνεται στο πάτωμα.

Εδώ, ο Καναδάς είναι στα δεξιά και οι ΗΠΑ είναι στα αριστερά.

world9

Τα σύνορα μεταξύ της Κόστα Ρίκα και του Παναμά είναι στην πραγματικότητα μια γέφυρα μονής λωρίδας που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Sixaola.

Η γέφυρα χρησιμοποιείται τακτικά από τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τους πεζούς.

world10

Η φωτογραφία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δείχνει τη νυχτερινή εμφάνιση των συνόρων Γαλλίας-Ιταλίας.

Οι τρεις πολύ φωτισμένες περιοχές που απεικονίζονται είναι το Τορίνο στην Ιταλία, η Λυών και η Μασσαλία στη Γαλλία.

world11

world12

Στο Baarle-Nassau, ένα δήμο και μια πόλη στη νότια Ολλανδία μπορείτε να δείτε καθαρά τα σύνορα μεταξύ των Κάτω Χωρών και του Βελγίου.

world13

Τα σύνορα μεταξύ της Γερμανίας και των Κάτω Χωρών σημειώνονται στο πάτωμα του Eurode Business Center με μια μεταλλική λωρίδα. Υπάρχει ένα γερμανικό γραμματοκιβώτιο και ένας αστυνομικός στη μία πλευρά του κτιρίου και ένας Ολλανδός αστυνομικός και ένα γραμματοκιβώτιο από την άλλη.

Ωστόσο μια επιστολή από τη γερμανική πλευρά του κτιρίου κάνει μια εβδομάδα για να φτάσει στην ολλανδική πλευρά.

world14

Η λεπτή αλλαγή στο οδόστρωμα δείχνει τα σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η οποία είναι προς τα αριστερά και της Βορείου Ιρλανδίας, στα δεξιά στη συνοριακή πόλη της Pettigo στη Βόρεια Ιρλανδία.

world15

Η φωτογραφία δείχνει τα σύνορα μεταξύ της Ινδίας, που είναι πάνω από τα σύνορα και του Πακιστάν που βρίσκεται νότια των συνόρων.

Τα σύνορα βρίσκονται στη φωτεινή πορτοκαλί γραμμή και ο φωτισμός προέρχεται από τους προβολείς στην Ινδία που έχουν τοποθετηθεί για να εντοπίζουν τους λαθρεμπόρους.

world16

Μια στρατιωτική τελετή στα σύνορα Wagah γίνεται καθημερινά από το 1959 από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ινδίας και του Πακιστάν.

Κάθε βράδυ πριν από το ηλιοβασίλεμα, οι σημαίες κατεβαίνουν σε μια τελετή που περιλαμβάνει παρέλαση από τους στρατιώτες και των δύο πλευρών.

world17

Η φωτογραφία από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εμφανίζει τις ιρακινές οχυρώσεις που παραμένουν εκεί από τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ. Η διαγώνια γραμμή πάνω δεξιά δείχνει τα σύνορα μεταξύ του Ιράν στην κορυφή και του Ιράκ στο κάτω μέρος.

world18

Το Torkham, που απεικονίζεται εδώ, είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν στα σύνορα Durand Line.

world19

Το 2013, η Βουλγαρία άρχισε τα σχέδια για την κατασκευή περιφραγμένων βουλγαρο-τουρκικών συνόρων, με σκοπό της να αποτρέψει τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να εισέλθουν στη χώρα.

Η περίφραξη είναι σχεδόν πέντε μέτρα σε ύψος με αγκαθωτό σύρμα.

world20

Ένας στρατιώτης στέκεται έξω από την πύλη Torkham η οποία χωρίζει το Αφγανιστάν από το Πακιστάν.

world21

Η γέφυρα Svinesund είναι στην πραγματικότητα ένα μονότοξο γεφύρι που χωρίζει το σουηδικό δήμο Strömstad από το νορβηγικό δήμο Halden.

Στη γέφυρα απεικονίζεται μια γραμμή που υποδεικνύει τη Σουηδία προς τα αριστερά και τη Νορβηγία προς τα δεξιά.

world22

Τα σύνορα μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας εκτείνονται περίπου 155 χιλιόμετρα μεταξύ του κόλπου Marshall Meadows στην ανατολική ακτή και του Solway Firth στα δυτικά.

world23

Η «Σινο-κορεατική Γέφυρα Φιλίας» διασχίζει τον ποταμό Γιαλού και συνδέει την Κίνα με τη Βόρεια Κορέα.

world24

Ο ποταμός Guadiana λειτουργεί ως σύνορο μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και εκτείνεται για περίπου 100 χιλιόμετρα.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα παλιό αστυνομικό τμήμα στην πόλη Vila Real de San Antonio στη νότια Πορτογαλία.