Δεκάδες ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, στην κεντρική Ιταλία. Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άστεγοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, διότι, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η παραμονή τους σε καταυλισμούς με σκηνές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και στις κωμοπόλεις τους.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν με φέρι μποτ.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών. Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών.