Ο δήμαρχος της Ουσίτα, Μάρκο Ρινάλντι, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο δήλωσε πως ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση πολλών κτιρίων, τα οποία είχαν ήδη υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε.

«Καταγράφουμε καταρρεύσεις παντού, έχει καταρρεύσει μία εκκλησία, μία μονοκατοικία ακόμα και φράχτες», τόνισε ο δήμαρχος ο οποίος σημείωσε πως βρέθηκε μπροστά σε «σκηνές αποκάλυψης».

Από την άλλη, ο δήμαρχος του Βίσο, Τζουλιάνο Πατζαλίνι, τόνισε πως το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται σε τέτοια κακή κατάσταση που δεν είναι προσβάσιμο, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν θύματα, αλλά μόνο τρεις τραυματίες, αλλά τονίζοντας ότι οι ζημιές στα κτίρια είναι πολύ σοβαρές.

«Πολλά κτίρια έχουν χάσει την πρόσοψή τους. Κατέρρευσε μία εκκλησία στο Μπόργκο Σαντ’Αντόνιο και υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο Μπόργκο Σαν Τζοβάνι», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, μάχη δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να προσεγγίσουν σημεία, τα οποία είναι απομονωμένα και ενδέχεται να υπάρχουν τραυματίες ή εγκλωβισμένοι.

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ενώ έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε η διάθεση 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

Ρεντσι Σεισμός

Ο σεισμός ωστοσο καταγράφηκε και σε ζωντανή μετάδοση όταν ανταποκριτές βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση με τηλεοπτικές εκπομπές από τις περιοχές που επλήγησαν.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βίωσαν την αγωνία, ήταν και η ανταποκρίτρια της εκπομπής «Porta a Porta», Λουτσάνα Μπαρμπέτι, η οποία έπαιρνε δηλώσεις κατοίκων από την περιοχή Πρέτσι, όταν η γη άρχισε να τρέμει.

«Κι άλλος σεισμός. Πολύ δυνατός. Έκανε πολύ ισχυρό σεισμό». Άρχισε να φωνάζει η ιταλίδα παρουσιάστρια

Πιο ψύχραιμος ήταν ο παρουσιαστής και ο καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής «Occhio alla notizia», οι οποίοι δίχως να μετακινηθούν από τις θέσεις τους περιέγραφαν τη διάρκεια και την ένταση του σεισμού: «Πρόκειται για πολύ ισχυρή δόνηση. Δεν έχει ακόμα τελειώσει. Είναι πολύ ισχυρή. Συνεχίζει ακόμα».

tag reuters.com,2016 binary_MTZGRQECARPJ3Y88-VIEWIMAGE tag reuters.com,2016 binary_MTZGRQECARPJ3N84-VIEWIMAGE tag reuters.com,0000 binary_D1BEUJJVMDAA-VIEWIMAGE Ιταλία σεισμός