Ένα γενναίο κορίτσι που όταν ήταν μωρό είχε πέσει καυτό νερό έκανε τα πρώτα του βήματα, επτά χρόνια μετά, παρά το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί το γεγονός πως θα ξαναπερπατήσει.

Η θαρραλέα Tilly Sawford, που την αποκαλούν «παιδί θαύμα», κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου. Το φρικτό ατύχημα είχε συμβεί όταν ήταν 15 μηνών και οι γιατροί είχαν δώσει στους γονείς πιθανότητες επιβίωσης 5%. Μετά από περισσότερες από 500 επεμβάσεις και επτά χρόνια αργότερα η Tilly κατάφερε να σταθεί όρθια παρά το γεγονός ότι το ένα της πόδι ακρωτηριάστηκε τον Ιανουάριο.

sgvrsm2

Η μητέρα του κοριτσιού ξέσπασε σε κλάμματα όταν την είδε να κάνει τέσσερα βήματα μόνη της χωρίς υποστήριξη. «Από το να σου λένε ότι δε θα περπατήσει ποτέ ξανά μέχρι να περπατάει εντελώς μόνη της είναι μεγάλο κατόρθωμα. Είναι η ηρωίδα μου», αναφέρει η μητέρα της. Το ατύχημα έγινε το 2009 όταν το 15 μηνών μωρό έπαιζε με τους αδερφούς της και έπεσε σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεματιστό νερό.

sgvrsm3

Ως εκ θαύματος, το πρόσωπό της ήταν το μόνο μέρος του σώματός της που δεν κάηκε από το καυτό νερό. Εκείνη τη στιγμή η μητέρα της είχε κατέβει στον κάτω όροφο του σπιτιού για λίγα λεπτά και ξαφνικά άκουσε τα ουρλιαχτά. Η μπανιέρα είχε γεμίσει με νερό, όπως αποκαλύπτει, όταν ένα από τα αδέρφια της είχε ανοίξει κατά λάθος τη βρύση. Το μωρό σκαρφάλωσε και έπεσε μέσα.

sgvrsm4

Μετά από έξι μήνες στην εντατική οι γονείς της άρχισαν να έχουν και πάλι ελπίδες αλλά ο δρόμος ήταν μεγάλος. Πλέον το κοριτσάκι έχει διαψεύσει όποιον έλεγε ότι δε θα τα καταφέρει και γίνεται πρότυπο δύναμης και θέλησης.

sgvrsm5