Το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE ανακοίνωσε χθες ότι μεταδόθηκε βίντεο με το νέο αρχηγό της Αλ Κάιντα τον αιγύπτιο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Ο διάδοχος του Οσάμα μπιν Λάντεν εμφανίζεται στο βίντεο που έχει διάρκεια 13 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Το βίντεο φαίνεται πως μαγνητοσκοπήθηκε τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2011.

«Το πρώτο πράγμα που το ΝΑΤΟ θα σας ζητήσει να κάνετε είναι να απαρνηθείτε το Ισλάμ», τόνισε ο αλ Ζαουάχρι χαρακτηρίζοντας «δυτική συμμορία» την Ατλαντική Συμμαχία.

«Να προσέξετε τις συνωμοσίες της Δύσης και τους ρουφιάνους της την ώρα που ανοικοδομείτε το νέο σας κράτος. Μην τους επιτρέψετε να σας κοροϊδέψουν και να σας στερήσουν τα αποτελέσματα των θυσιών και των δεινών σας», πρόσθεσε.

Ο διάδοχος του μπιν Λάντεν κάλεσε παράλληλα το λαό της Αλγερίας να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων. «Τα αδέλφια σας στην Τυνησία και τη Λιβύη πέταξαν τους τυράννους στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, γιατί δεν κάνετε το ίδιο και εσείς;», είπε χαρακτηριστικά ο αλ Ζαουάχρι.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επικηρύξει τον 59χρονο αλ Ζαουάχρι για 25 εκατομμύρια δολάρια.