Η ζωή επέστρεψε στη συνοικία με τα «κόκκινα φανάρια» στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης μόλις δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του βασιλιά και οι γυναίκες που εργάζονται είναι ντυμένες στα μαύρα, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στο εθνικό πένθος.

Ο 88χρονος βασιλιάς Μπουμιμπόλ έφυγε από τη ζωή στις 13 Οκτωβρίου «φρενάροντας» την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Για 30 ημέρες απαγορεύτηκε η διασκέδαση με δημοφιλείς τουριστικές διοργανώσεις όπως το πάρτι της πανσελήνου να ακυρώνονται. Οι τουρίστες κλήθηκαν, σύμφωνα με τη Daily Mail, να φορούν επίσης μαύρα, ακολουθώντας τους ντόπιους.

Μία εβδομάδα, όμως, μετά το θάνατο του βασιλιά, εκατοντάδες εκδιδόμενες γυναίκες πήραν τη θέση τους στους δρόμους με μαύρα μίνι φορέματα, στολές οικιακής βοηθού και μαύρες μπότες, τιμώντας με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη του βασιλιά.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνονται ντυμένες στα μαύρα αντί για τα πολύχρωμα μικροσκοπικά φορέματα που συνήθως φορούν.

«Είναι ακόμα πολύ ήσυχα, όλοι είναι θλιμμένοι επειδή πέθανε ο βασιλιάς. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε λεφτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, πρέπει να αναζητήσουμε πελάτες για τα λεφτά», λέει η 26χρονη Lek.

«Φοράμε μαύρα ρούχα και μπότες σε ένδειξη σεβασμού. Ίσως σε δύο εβδομάδες επιστρέψουμε στα κανονικά, πρέπει να αναπληρώσουμε για τα λεφτά που χάσαμε όσο δεν δουλεύαμε».

Πολλά από τα μπαρ και τα κλαμπ της Μπανγκόκ άνοιξαν αλλά με τα φώτα τους μισοαναμμένα και τη μουσική να παίζει χαμηλά.

thai3 thai2 thai1