H νεαρή Lucy Mathison από το Ηνωμένο Βασίλειο περιγράφει πώς ξεκίνησε η μάχη της με την ανορεξία από πολύ μικρή ηλικία όταν μια «φιγούρα», ένας δαίμονας όπως τον αποκαλεί, την ωθούσε να κάνει εμετούς και να σταματήσει να τρώει.

Όπως περιγράφει, ένιωθε ότι δεν πρέπει να τρώει ενώ είχε δώσει ακόμη και όνομα στο «δαίμονά» της, την Anna, που τη συμβούλευε, όπως είχε εκείνη στο μυαλό της, να μην καταναλώνει τίποτα για να μην γεμίσει λίπος. Η Lucy η οποία είναι τώρα 18 ετών έδωσε αγώνα με την ανορεξία για 11 χρόνια ενώ ξεκίνησε με το να ζηλεύει ακόμη και τις κούκλες της οι οποίες ήταν αδύνατες, μόλις από την ηλικία των 5 ετών. Μετά την ηλικία των 8 ετών άρχισε να την ακολουθεί αυτή η μορφή που την ωθούσε στο να μην τρώει.

Σε μια ζωγραφιά της που έκανε σε ηλικία 15 ετών, έγραψε τη φράση «Κάντο για τα οστά σου» και «Ποτέ δεν είναι αρκετό» γύρω από μια μαύρη φιγούρα. Σύμφωνα με την Daily Mail, μάλιστα έκρυβε καλά την ασθένειά της φορώντας φαρδιά ρούχα ώστε οι φίλοι της δεν πρόσεχαν ότι το βάρος της κατρακυλούσε. Όλα ξεκίνησαν να αλλάζουν όταν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας τον περασμένο χρόνο. «Όταν ήμουν πέντε ετών θυμάμαι ότι ήμουν πολύ χοντρή και άσχημη σε σύγκριση με όλους στο σχολείο. Ζήλευα πολύ τη Barbie και τη Bratz, τις κούκλες μου, που ήταν πολύ λεπτές και σκέφτηκα ότι ήμουν τεράστια σε σύγκριση με αυτές. Κράτησα τις σκέψεις μου κρυφές και σκέφτηκα ότι αν ήμουν λεπτότερη θα είναι όλα εντάξει. Οι κούκλες ήταν τόσο όμορφες, είχαν ωραία μακριά μαλλιά και ήθελα να γίνω ακριβώς σαν κι αυτές» περιγράφει η ίδια.

Τρία χρόνια αργότερα, στα 8 της εμφανίστηκε και η φιγούρα που την τροφοδοτούσε με νέα αισθήματα και της ενίσχυε την ανορεξία. Σύμφωνα με την μητέρα της, δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι αντιμετώπιζε τόσο σοβαρό πρόβλημα και ποτέ δεν ανοιγόταν και δεν μιλούσε για όσα την προβλημάτιζαν. Πλέον η έφηβη έχει ξεπεράσει το πρόβλημά της και ζητά μεταξύ άλλων από τους ενήλικες και τις παιχνιδοβιομηχανίες να μη δίνουν λάθος πρότυπα στα παιδιά.

koroiasyat3 koroiasyat8 koroiasyat5 koroiasyat6 koroiasyat7 koroiasyat2 koroiasyat1