Τουλάχιστον 58 εκπαιδευόμενοι και φρουροί νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός επίθεσης ενόπλων σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην πόλη Κέτα του Πακιστάν. Τρεις μαχητές φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά μπήκαν στη σχολή αργά το βράδυ της Δευτέρας, παίρνοντας και ομήρους, όμως μεταδίδει το BBC.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσής τους κράτησε ώρες και όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση αλλά στην Κέτα έχουν σημειωθεί παρόμοια χτυπήματα από οργανώσεις αυτονομιστικές και ισλαμιστές μαχητές.

Εκατοντάδες εκπαιδευόμενοι απομακρύνθηκαν από την Αστυνομική Ακαδημία του Μπαλουτσιστάν καθώς κατέφταναν οι δυνάμεις για την απώθηση των ενόπλων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.

«Είδα τρεις άνδρες με στολή παραλλαγής και τα πρόσωπα καλυμμένα να μεταφέρουν Καλάσνικοφ», περιέγραψε ένας εκπαιδευόμενος στο Γαλλικό Πρακτορείο, «άρχισαν να πυροβολούν και μπήκαν στον κοιτώνα αλλά εγώ κατάφερα να ξεφύγω πηδώντας έναν τοίχο».

Στην εν λόγω ακαδημία φοιτούν τουλάχιστον 600 μαθητές και πολλοί σκοτώθηκαν στις εκρήξεις.

Είναι ασαφές ακριβώς τι συνέβη αλλά υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους επιτιθέμενους που κράτησε πολλές ώρες. Υπήρξαν και αναφορές για ομήρους. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 117 σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Από τους επιτιθέμενους δύο ανατινάχτηκαν πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που είχαν στα γιλέκα τους και ένας έπεσε νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.