Την πτώση του μικρού αεροσκάφους στη Μάλτα κατέγραψε κάμερα σε μπαρμπρίζ αυτοκινήτου! Στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook ένας χρήστης του κοινωνικού δικτύου, το αεροπλάνο φαίνεται να πέφτει με ταχύτητα προς το έδαφος και να προκαλείται έκρηξη πριν τυλιχτεί στις φλόγες! Ο χρήστης έγραψε πως τράβηξε το βίντεο την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. «Μια πολύ σοκαριστική στιγμή», πρόσθεσε.

On my way to the work this morning – a very shocking experience, a plane crash (very close) Δημοσιεύτηκε από Laurent Azzopardi στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους. Αρχικά επικράτησε σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα των θυμάτων, καθώς αρχές του αεροδρομίου της Μάλτας δήλωσαν ότι στο αεροπλάνο βρισκόντουσαν αξιωματούχοι της Frontex. Ωστόσο η πληροφορία διαψεύστηκε. Τελικά, όπως προέκυψε, μεταξύ των πέντε επιβαινόντων, τρεις ανήκαν στο γαλλικό υπουργείο Άμυνας και δύο ήταν μέλη του προσωπικού της εταιρείας CAE, ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους, σύμφωνα με τον γάλλο υπ. Άμυνας, Ζαν-Ιβ λε Ντριάν. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε «αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ λε Ντριάν.