Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκκένωση και κατεδάφιση της λεγόμενης «ζούγκλας» του Καλέ, του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στη Γαλλία που φτιάχτηκε από τους ανθρώπους που επιδιώκουν να περάσουν απέναντι, στη Βρετανία.

Εκατοντάδες άνθρωποι με τα υπάρχοντά τους στα χέρια περιμένουν τη μετεγκατάστασή τους σε κέντρα υποδοχής σε όλη τη χώρα.

Τα πρώτα λεωφορεία αναχώρησαν περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, νωρίς το πρωί, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι θα φύγουν σήμερα από τον καταυλισμό,

Προηγήθηκε ένταση, τη νύχτα, με τους μετανάστες να πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας και να βάζουν φωτιές αντιδρώντας στα σχέδια κατεδάφισης του καταυλισμού.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως κλείνει τον καταυλισμό για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς εκεί ζούσαν περίπου 7000 άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες, με σχέδιο μετεγκατάστασής τους σε 450 κέντρα σε όλη τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Reuters οι μετανάστες διαχωρίζονται σε οικογένειες, νέους ασυνόδευτους ανηλίκους και ευάλωτα άτομα. Στα κέντρα υποδοχής θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και εάν θέλουν θα υποβάλουν αίτηση για άσυλο.

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΑΙ ΚΑΛΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ