Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δικαστή στις ΗΠΑ να επιβάλει ποινή μόλις 60 ημερών σε έναν πατέρα που βίασε την 12χρονη κόρη του.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 60.000 άνθρωποι να υπογράψουν έντυπη διαμαρτυρία για την αποπομπή του δικαστή από την Μοντάνα, John McKeon και να επανεξεταστεί η απόφαση.

«Ο δικαστής McKeon αγνόησε την πρόταση της εισαγγελικής αρχής και έκανε αυτό που σκέφτηκε ότι ήταν καλύτερο για τον βιαστή αντί του θύματος. Είναι καιρός να αρχίσουμε να τιμωρούμε τους δικαστές που αφήνουν αυτά τα τέρατα να περπατάνε στους δρόμους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η μητέρα του θύματος ισχυρίστηκε με έγγραφα στο δικαστήριο ότι ο σύζυγός της «έκανε μια φρικτή επιλογή» και ότι τα 25 χρόνια κάθειρξης που συνιστά το σύστημα ποινικής δίωξης είναι πάρα πολύ σκληρή ποινή, αναφέρει το CNN.

Μάλιστα η μητέρα του θύτη και γιαγιά της 12χρονης τόνισε ότι ο άνδρας θα πρέπει να είναι παρών στο μεγάλωμα των παιδιών του, σημειώνοντας ότι οι δυο γιοι του, θα κατέρρεαν ψυχολογικά αν ο μπαμπάς τους δεν ήταν πλέον μέρος της ζωής τους.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του, ο δικαστής εξήγησε ότι ο ψυχολόγος, ειδικός για σεξουαλικά εγκλήματα Michael Sullivan θεώρησε ότι η θεραπεία ήταν προτιμότερη της φυλάκισης.

Πρόσθεσε τέλος ότι μπορεί η ποινή να μην έγινε δεκτή από ορισμένους πολίτες, ωστόσο είναι μια δίκαιη και σωστή απόφαση.