Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μανίλα στις Φιλιππίνες πήρε γρήγορα βίαιη τροπή όταν ένα αστυνομικό όχημα άρχισε να πατάει τους διαδηλωτές.

Όπως απεικονίζεται στο βίντεο, ο οδηγός βάζει μπρος και κάνει στη συνέχεια όπισθεν παρασύροντας μαζί του όσους συγκεντρωμένους έτυχε να βρίσκονται μπροστά του.

pphhilippines3

Η διαμαρτυρία γίνονταν για την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στις Φιλιππίνες με την αστυνομία να χρησιμοποιεί στην αρχή δακρυγόνα εναντίον του πλήθους.

pphhilippines2

Τουλάχιστον δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε 29 διαδηλωτές που πέταξαν κόκκινη μπογιά σε αξιωματικούς και έναν εργαζόμενο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ρενάτο Ρέγιες, γενικό γραμματέα της αριστερής οργάνωσης Μπαγιάν.

Οι διαδηλωτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες εθνικές μειονότητες, οι οποίοι πιέζουν για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική για τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το russiatoday.com.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ενάντιος και ο ίδιος στην παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί Μιντανάο βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Στόχος της επίσκεψης είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα, μετά την ένταση που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις εδαφικές διεκδικήσεις τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

pphhilippines4

pphhilippines5