Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να πραγματοποιηθεί και τρίτη δίκη για τη γνωστή υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», με τα πολυσυζητημένα πάρτι στην έπαυλη του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η δίκη πρόκειται να γίνει στο Μιλάνο, με 22 κατηγορουμένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, πολλές άλλες νεαρές κοπέλες που είχαν πάρει μέρος στα δείπνα, δυο δημοσιογράφοι και μια γερουσιαστής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια».

Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως την ψευδομαρτυρία και τη διαφθορά. Όπως αναφέρουν πολλοί ιταλοί δημοσιογράφοι, οι εισαγγελείς θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι όμορφες δεσποινίδες που παρευρίσκονταν στις γιορτές που οργάνωνε ο «πρώην Καβαλιέρε», ψευδομαρτύρησαν υπέρ του Μπερλουσκόνι, προσπαθώντας να πείσουν τη δικαιοσύνη ότι επρόκειτο μόνον για «αθώα πάρτι».

Σύμφωνα όμως με την εισαγγελία του Μιλάνου, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αγόρασε την σιωπή πολλών κατηγορουμένων με δώρα και υψηλά χρηματικά ποσά. Ο ίδιος έχει ωστόσο υποστηρίξει επανειλημμένα ότι απλώς βοήθησε τις κοπέλες που συμμετείχαν στα δείπνα που διοργάνωνε στην βίλα του Άρκορε, με την πρόφαση πως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά για να συντηρηθούν. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2017.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, η δικαιοσύνη ανέβαλε προσωρινά την απόφαση για ενδεχόμενη παραπομπή του σε νέα δίκη, λόγω των προβλημάτων υγείας του ιταλού μεγιστάνα.