Μια αυστραλιανή εταιρεία πέρασε τη δημιουργία των μικροσκοπικών σπιτιών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Οι σχεδιαστές έχουν μετατρέψει την ιδέα του σπιτιού σε ρόδες σε κάτι που περιγράφουν ως «συμπαγές, πλήρως λειτουργικό και μεταφερόμενο». Ο υψηλού επιπέδου σχεδιασμός και η κατασκευή των κατοικιών που έχουν διαστάσεις 2,5 x 7,5 έχει σαν αποτέλεσμα να κοστίζουν μεταξύ 75.000 δολαρίων και 150.000 δολαρίων. Κάθε ένα από αυτά είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και χτισμένο πάνω σε τρέιλερ για να μεταφέρεται. Μάλιστα οι σχεδιαστές δεν είναι μόνο ο ιθύνων νους των σπιτιών αλλά επίσης ζουν μέσα σε αυτά.

Χαρακτηριστικό των σπιτιών είναι, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι είναι τόσο μικρά ώστε χωράνε και σε δύο θέσεις πάρκινγκ. Το ζευγάρι που σχεδίασε τα σπίτια συνεργάστηκε με έναν έμπειρο οικοδόμο για να σχεδιάσει τα μικροσκοπικά οικήματα. Το πρώτο σπίτι που σχεδίασαν για την αυστραλιανή εταιρεία έχει την ευελιξία να κινηθεί για έναν πιο ελεύθερο τρόπο ζωής. Το ζευγάρι ζει σήμερα σε ένα μικροσκοπικό σπίτι και βιώνουν οι ίδιοι το πώς είναι η εμπειρία σε κάτι που έχουν σκεφτεί και υλοποιήσει. Το σπίτι τους το οποίο κοστίζει περίπου 100.000 δολάρια είναι μια πλήρως λειτουργική μονάδα με σοφίτα, καθιστικό απόλυτα εξοπλισμένο, ρουστίκ διακόσμηση και ένα μεγάλο παράθυρο με περσίδες. Το κρεβάτι του ζευγαριού βρίσκεται πάνω από τον καναπέ και με ένα κουμπί αλλάζει μορφή.

Οι διαφορές στην τιμή για τα μικροσκοπικά σπίτια έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και με διάφορες λεπτομέρειες που τυχόν θέλουν οι αγοραστές. Όπως λένε και οι σχεδιαστές, η ευελιξία είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πράγματα για αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια, με τους ιδιοκτήτες τους να μπορούν να παρκάρουν το ρυμουλκούμενο τους οπουδήποτε μπορεί ένα τροχόσπιτο να σταθμεύσει. Επιπλέον επιτρέπεται να το παρκάρουν ακόμη και σε μια αυλή.

spitia7 spitia6 spitia5 spitia1 spitia3 spitia4 spitia2 spitia8 spitia9 spitia10 spitia11 spitia12 spitia13 spitia14