Δεν τελειώνουν τα βάσανα για τον σύρο πρόσφυγα Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστό πέρυσι, μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που έδειχνε μια εικονολήπτρια στην Ουγγαρία να τον κλωτσά, την ώρα που έτρεχε κρατώντας στα χέρια το παιδί του.

Η ιστορία του πρόσφυγα είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και τελικά του προσφέρθηκε δουλειά ως προπονητή ποδοσφαίρου στην Ισπανία, καθώς αυτή ήταν η δουλειά που έκανε και στη Συρία. Συγκεκριμένα, η Εθνική Σχολή Προπονητών Ποδοσφαίρου (Cenafe) εντόπισε τον αφοσιωμένο πατέρα και του προσέφερε δουλειά και στέγη εκεί.

Ωστόσο, η ευτυχία δεν κράτησε για πολύ. Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα στο publico.es, η Cenafe ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο με τον σύρο πρόσφυγα, εξαιτίας της δυσκολίας του να μάθει τη γλώσσα, κάτι που προκαλεί προβλήματα στη δουλειά του. Έτσι, ο Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν θα μείνει άνεργος.

Ο πρόεδρος της σχολής, Μιγκέλ Άνχελ Γκαλάν, ξεκαθάρισε πως οι λόγοι της μη ανανέωσης του συμβολαίου του ήταν καθαρά επαγγελματικοί, αν και άφησε ανοιχτή την πόρτα να επιστρέψει τον Φεβρουάριο του 2017 «αν κατορθώσει να μάθει ισπανικά σε ικανοποιητικό επίπεδο».