Μια μητέρα από την Ιρλανδία περιγράφει πώς ο έφηβος γιος της «κατελήφθη ξαφνικά από το διάβολο», πράγμα το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, προήλθε μετά από κοινή λοίμωξη στο λαιμό. Η λοίμωξη αυτή προκάλεσε μια σπάνια νευρολογική πάθηση, γνωστή και αποκαλούμενη από πολλούς γιατρούς ως «σύνδρομο του εξορκιστή».

Ο Cameron Lindsay, ο οποίος είναι σήμερα 14 ετών, ήταν ένα υγιές νεαρό αγόρι όταν χτυπήθηκε από μια μόλυνση που άλλαξε την προσωπικότητά του. Όπως αναφέρουν οι γονείς του, ένα από τα χαρακτηριστικά πράγματα που κάνει πλέον είναι να πιάνει μαχαίρια και να απειλεί. Πρόσφατα απείλησε να βλάψει τον εαυτό του με ένα μαχαίρι ενώ είχε και παραισθήσεις ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν στο παράθυρό του.

syndrmex1

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο έφηβος διαγνώστηκε με μια αυτοάνοση νευροψυχιατρική διαταραχή που σχετίζεται με στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Προκαλείται, όπως αναφέρει η βρετανική Sun, όταν το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει μια λοίμωξη αλλά επίσης, ταυτόχρονα, καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου.

syndrmex2

Πλέον, η μητέρα του έχει σταματήσει να δουλεύει για να μπορέσει να φροντίσει το παιδί της και να δει τι λύσεις υπάρχουν για το πρόβλημα. «Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να βρω τις λέξεις για να μεταφέρω τι αισθάνομαι όταν το παρακολουθώ. Στην αρχή ήμουν τόσο ανήσυχη ώστε φοβόμουν να τον πάω στον γιατρό, επειδή νόμιζα ότι θα τον κλειδώσει σε κέντρο ως ψυχωτικό. Η συμπεριφορά του μπορεί να εκδηλωθεί σαν μια ψυχική ασθένεια, αλλά αυτή προκαλείται από το ίδιο το σώμα».

Ο έφηβος μπαινοβγαίνει τα τελευταία τρία χρόνια στα νοσοκομεία για να βρεθεί θεραπεία για τα συμπτώματά του. Οι γιατροί τού αφαίρεσαν τις αμυγδαλές, καθώς τα βακτήρια εγκαθίστανται συχνά εκεί, και του χορήγησαν θεραπεία με αντισώματα για να αποτρέψουν τις κρίσεις, όμως τα συμπτώματα παραμένουν και μάλιστα εντείνονται κάθε φορά που αρρωσταίνει.

syndrmex3

syndrmex4

syndrmex5

syndrmex6

syndrmex7