«Λογία μεταξύ αγοριών» χαρακτήρισε η Μελάνια Τραμπ όσα ακούγονται να λέει ο σύζυγός της Ντόναλντ, λόγια απαξιωτικά για τις γυναίκες, σε βίντεο του 2005 που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Υποστηρίζοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για το Λευκό Οίκο άνδρα της  η Τραμπ, η οποία έχει αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας κατά την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της, έδωσε τις πρώτες της συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στις 7 Οκτωβρίου το οποίο κλόνισε την προεδρική καμπάνια του Τραμπ.

Μιλώντας στο CNN, η Τραμπ είπε ότι ο άντρας της μιλούσε «όπως μιλάνε τα αγόρια μεταξύ τους», και ότι «καθοδηγήθηκε από τον δημοσιογράφο, εκείνος τον προέτρεπε, για να πει βρώμικα και άσχημα λόγια», στη συζήτηση με τον Μπίλι Μπους σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στη συνέντευξη του CNN που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, η Τραμπ είπε ότι είχε εκπλαγεί γιατί δεν είχε ακούσει ποτέ τον άντρα της να μιλάει έτσι. «Όχι, όχι, γι’ αυτό είχα εκπλαγεί, γιατί, όπως είπα, δεν γνωρίζω αυτό το άτομο που μιλάει με τέτοιο τρόπο, ούτε θα έλεγε κάτι τέτοιο σε προσωπικές στιγμές», είπε η Μελάνια Τραμπ.

Σε άλλη συνέντευξη, στο κανάλι Fox News, είπε ότι είχε συγχωρέσει τον σύζυγό της για τις δηλώσεις του στο βίντεο, που αρχικά δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Washington Post. «Εκείνες οι λέξεις, μού ήταν προσβλητικές και δεν ήταν σωστές. Και μου ζήτησε συγγνώμη. Και εγώ  δέχθηκα τη συγγνώμη του. Και το ξεπεράσαμε», είπε.

Η Τραμπ είπε στο Fox ότι ο σύζυγός της, νεοϋορκέζος επιχειρηματίας και πρώην ριάλιτι σταρ της τηλεόρασης, είχε δεσμευτεί να εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα, παρότι ήταν δύσκολο γιατί είχε συμμετάσχει «σε τόσες πολλές εκπομπές, και τόσα βίντεο» ανά τα χρόνια.

Όταν ερωτήθηκε αν θεωρούσε ότι ήταν δίκαιο να ανασύρουν τα ΜΜΕ ή ο σύζυγός της τις κατηγορίες απιστίας του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των δημοκρατικών για την προεδρία, η Μελάνια Τραμπ είπε: «Κοιτάξτε, αν ανασύρουν το δικό μου παρελθόν, γιατί όχι;»

Μετά το δεύτερο debate του Ντόναλντ Τραμπ με τη Χίλαρι Κλίντον όπου ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος ερωτήθηκε από τους συντονιστές δημοσιογράφους και αρνήθηκε κατηγορίες ότι είχε παρενοχλήσει γυναίκες σεξουαλικά, εμφανίστηκαν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί παρενόχληση εδώ και δεκαετίες. Όταν ερωτήθηκε για τις κατηγορίες αυτές, η Μελάνια Τραμπ διερωτήθηκε: «Όλες αυτές οι γυναίκες βγαίνουν (στη δημοσιότητα) και υπάρχουν κατηγορίες, αλλά δεν είναι αλήθεια. Γιατί τώρα; Γιατί τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές;»

Στο μεταξύ, το κανάλι απέλυσε χθες τον δημοσιογράφο που συμμετείχε στην εκπομπή «Today» στην NBC, για την οποία είχε προσκαλέσει τον Τραμπ το 2005. Ο Μπίλι Μπους τέθηκε σε διαθεσιμότητα όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, γιατί συμμετείχε στη συζήτηση γελώντας και κάνοντας αστεία ενώ ο Τραμπ περηφανευόταν που παρενοχλούσε γυναίκες και που είχε πει ότι προσπαθεί να «ρίξει μια παντρεμένη».

Σύμφωνα με δήλωση του NBC, ο Μπους, ξάδελφος του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεώτερου, «ήταν ένας πολύτιμος συνάδελφος και μακροχρόνιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας του NBC».

Ο ίδιος είχε ζητήσει συγγνώμη στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «ντρέπεται» για τη συμπεριφορά του. Σε πρόσφατη δήλωσή του είχε τονίσει: «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τις συζητήσεις που έκανα με τις κόρες μου, και για όλη την υποστήριξη της οικογένειάς μου, των φίλων μου και των συναδέλφων μου», ενώ είχε προσθέσει πως κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η συνομιλία τους, το 2005, είχε καταγραφεί καθώς ήταν ανοιχτά- εκτός αέρα- τα μικρόφωνά τους.