Οι περισσότεροι την λατρεύουμε και δύσκολα αντιστεκόμαστε έστω και σε ένα κομμάτι. Η πίτσα ανήκει στις διατροφικές αμαρτίες που όμως φέρνουν μεγάλη ικανοποίηση στον ουρανίσκο μας και έτσι δύσκολα λέμε «όχι».

Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα καθώς σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα φαγητού και συγγραφέα του βιβλίου «Where To Eat Pizza» Daniel Young τρώμε την πίτσα με τον λάθος τρόπο! Ακόμα χειρότερα, όπως λέει, ο λάθος τρόπος μειώνει τη γεύση της, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το σωστό.

Ο Young έχει βρεθεί δίπλα στον γκουρού της γεύσης Enzo Coccia που ασχολείται με το συγκεκριμένο φαγητό από την παιδική του ηλικία, όταν πέρναγε πολλές ώρες μέσα στην πιτσαρία του πατέρα του.

Για να απολαύσεις λοιπόν την γεύση της πίτσας στο 100% θα πρέπει να τη φας διπλώνοντάς την σαν πορτοφόλι και όχι να την κρατάς από τη ζύμη δηλ. να τη διπλώσεις στα δύο και μετά να φέρεις τη μία άκρη στην άλλη.

pitsa-tropos

Η μορφή-πορτοφόλι σύμφωνα με τον Young παγιδεύει όλα τα συστατικά μέσα στο κομμάτι και έτσι αυτά δεν πέφτουν την ώρα που την τρως, κυρίως όσον αφορά το λιωμένο και ζεστό τυρί.