Μια σειρά από, σχεδόν τρομακτικές, εικόνες εγκατάλειψης νοσοκομείων της Ευρώπης δημοσιεύει η βρετανική Sun.

Οι κάποτε γεμάτες προσωπικό και σύγχρονα μέσα ιατρικές εγκαταστάσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης είναι πλέον έρημες και αφήνονται να σαπίζουν στο χρόνο. Στις φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς τα άδεια κρεβάτια να καλύπτονται με σκόνη και μπάζα και τους άλλοτε πολυσύχναστους διαδρόμους να έχουν τοίχους ξεθωριασμένους και γεμάτους υγρασία. Εν τω μεταξύ, ο ειδικός εξοπλισμός έχει ραγίσει και έχει φθαρεί και σίγουρα δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για κάποιον ασθενή στο μέλλον. Σε κάποιες αίθουσες υπάρχουν ακόμη και ποδιές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κάνοντας το νοσοκομείο να μοιάζει σαν να άδειασε μέσα σε μια μέρα.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 35χρονο Stefan Baumann, έναν αυτοδίδακτο φωτογράφο από τη Βιέννη. Ο νεαρός ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη εξερευνώντας ξεχασμένους και εγκαταλελειμμένους χώρους συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εγκαταστάσεων αναψυχής, και φυσικά, νοσοκομείων. Για τη συγκεκριμένη συλλογή εξερεύνησε την Ιταλία και το Βέλγιο προς αναζήτηση των εγκαταλελειμμένων αιθουσών, χώρων εξετάσεων και χειρουργείων.

Δείτε τις φωτογραφίες της συλλογής του…

nosokomeia20 nosokomeia19 nosokomeia13 nosokomeia14 nosokomeia15 nosokomeia16 nosokomeia17 nosokomeia18 nosokomeia12 nosokomeia11 nosokomeia10 nosokomeia9 nosokomeia8 nosokomeia7 nosokomeia1 nosokomeia2 nosokomeia3 nosokomeia4 nosokomeia5 nosokomeia6