Η 35χρονη Olivia Jackson έκανε γυρίσματα για μια ταινία κινούμενη με υψηλή ταχύτητα πάνω στη μοτοσικλέτα της. Ως κασκαντέρ- είχε καλύψει σε σκηνές δράσεις μεταξύ άλλων τη Milla Jovovich και τη Charlize Theron- ήξερε πως ο κίνδυνος είναι μέρος της καθημερινότητάς της. Αυτό που ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί είναι πως κάμερα σε γερανό δεν θα περνούσε από πάνω της, όπως έπρεπε, αλλά θα συγκρουόταν μαζί της με αποτέλεσμα εκείνη να υποστεί σοβαρότατους τραυματισμούς.

fshfsg4

Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, έχασε ένα μέρος του προσώπου της, υπέστη ρήξη πνεύμονα και χτύπησε τόσο άσχημα στο χέρι που χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό. Από το ατύχημά της, το 2015, στη Νότιο Αφρική, κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της και έμεινε επί 17 ημέρες σε τεχνητό κώμα. Η ζωή της προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι ξανά η ίδια.

fshfsg5

Εκείνη ωστόσο δεν το βάζει κάτω. «Μερικές φορές βλέπω το σημείο που τελειώνει το χέρι μου στον καθρέφτη και με κατακλύζει ένα κύμα θλίψης. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μένει κανείς εκεί, η θλίψη δεν θα κάνει το χέρι μου να ξαναμεγαλώσει. Μου λείπει το πρόσωπό μου όπως ήταν αλλά τώρα φτιάχνω τα μαλλιά μου με άλλο τρόπο ώστε να κρύβεται η μεγάλη ουλή μου. Οι χειρουργοί έκαναν σπουδαία δουλειά ενώνοντας τα οστά στοπ πρόσωπό μου και πιστεύω πως τώρα δείχνω οκ», είπε στη βρετανική Mirror.

fshfsg3

Το ατύχημα συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ η Olivia οδηγούσε με ταχύτητα τη μηχανή της στη διάρκεια γυρισμάτων για την ταινία «Resident Evil: The Final Chapter». Σε κάποια στιγμή κάτι πήγε στραβά κι ενώ μια κάμερα πάνω σε γερανό έπρεπε να περάσει από πάνω της τη χτύπησε στο πρόσωπο σπάζοντας οστά στο πρόσωπό της, μια αρτηρία στο λαιμό της, τον ώμο της και τα πλευρά της ενώ η 35χρονη υπέστη και εγκεφαλική αιμορραγία. Όπως περιγράφει η αδελφή της, μέσα από το μάγουλό της φαίνονταν τα δόντια της…

fshfsg2

Τον Ιούνιο φέτος προχώρησε στον ακρωτηριασμό του παράλυτου χεριού της και όπως λέει η ίδια η επέμβαση πήγε πολύ καλά και γύρισε σπίτι της μόλις μία μέρα μετά.

Στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της ανάρρωσής της τη βοήθησε ο σύζυγός της David που στάθηκε δίπλα της στις πιο δύσκολες στιγμές της. «Μου λέει πως είμαι όμορφη κάθε μέρα κι αυτό με κάνει να νιώθω τόσο καλά σαν να είχα την υψηλότερης ποιότητας ιατρική φροντίδα», εξομολογείται.

fshfsg1