Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Χαλέπι, Συρία. Αυτοσχέδια «πισίνα» μετά από έκρηξη

weekpics10

Παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουν λόγω του πολέμου, τα μικρά παιδιά στο Χαλέπι της Συρίας επιστρατεύουν τη φαντασία τους για να κάνουν το αυτονόητο για την ηλικία τους… Να παίξουν. Έτσι, βουτούν στον κρατήρα που προκάλεσε η έκρηξη μιας βόμβας ενώ τριγύρω τους έχουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Φόβοι για νέα Lehman Brothers επί ευρωπαϊκού εδάφους

weekpics7

Σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια απλώνεται ο φόβος για τις εξελίξεις στην Deutsche Bank. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραλαμβάνουν τη σκυτάλη της πτώσης από την Ασία και τη Wall Street, ενώ οι παγκόσμιες αγορές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Φρανκφούρτη. Η βουτιά στη μετοχή της Deutsche Bank ήρθε μετά τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal και των Financial Times, σύμφωνα με τα οποία 10 hedge funds απέσυραν δισεκατομμύρια από τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ. «Εισβολή» τρένου σε αποβάθρα εν ώρα αιχμής

weekpics6

Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου γεμάτο επιβάτες προσέκρουσε σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ εν ώρα αιχμής το πρωί της Πέμπτης, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σιτσουάν, Κίνα. Είκοσι τρία πάντα γεννήθηκαν το 2016

weekpics4

Είκοσι τρία πανέμορφα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν μέσα στο 2016 και παρουσιάστηκαν στο κέντρο Ερευνών Αναπαραγωγής Πάντα στο Τσενγκντού, στην επαρχία Σιτσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Κινσάσα, Κονγκό. Η καθημερινότητα στην όμορφη και ταραγμένη χώρα της Αφρικής

weekpics3

Δύο άντρες κουβαλούν ένα γουρούνι με το μηχανάκι τους, αποτυπώνοντας μια συνηθισμένη εικόνα για την Κινσάσα, την πρωτεύουσα του Κονγκό.

Βερολίνο, Γερμανία. Φαντασμαγορικό σόου στο Friedrichstadt-Palast

weekpics1

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του χορευτικού σόου «THE ONE Grand Show» στο Friedrichstadt-Palast του Βερολίνου.

Βενετία, Ιταλία. Εντυπωσιακό μωσαϊκό

weekpics2

Ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό δημιούργησαν στη Βενετία οι καλλιτέχνες Cheri Pann και Gonzalo Duran, το οποίο είναι φτιαγμένο από αναμνηστικά και χειροποίητα κεραμίδια που κοσμούν τους τοίχους και τα πατώματα του κτίσματος.

Πεκίνο, Κίνα. Η ζωή σε ένα κέντρο περίθαλψης καρκινοπαθών

weekpics5

Η Wang παίζει με το κινητό της ενώ ξεκουράζεται στο δωμάτιο στο οποίο μένει με την οικογένειά της σε κέντρο περίθαλψης καρκινοπαθών στο Πεκίνο της Κίνας, ενώ αναζητούν ιατρικές θεραπείες. Η Wang πάσχει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ιερουσαλήμ. Όλος ο πλανήτης στην κηδεία του Σιμόν Πέρες

weekpics9

Παρουσία δεκάδων ηγετών από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του νομπελίστα Ειρήνης Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και Μαχμούντ Αμπάς.

Ζαβιντόβιτσι, Βοσνία. Η 37χρονη Βόσνια που γράφει ιστορία στην πολιτική

weekpics8

Η Ίντιρα Σινάνοβιτς γίνεται η πρώτη γυναίκα με νικάμπ που διεκδικεί έδρα στις εκλογές της Βοσνίας.