Εκατοντάδες τεθλιμμένοι συγγενείς συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία St Peter’s στο Co Armagh της Βόρειας Ιρλανδίας για να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στην 59χρονη Violet Crumlish, μητέρα 13 παιδιών και βασίλισσα της λεγόμενης κοινότητας των Travellers, εθνοπολιτιστικής  ομάδας με καταγωγή από την Ιρλανδία.

Λευκή άμαξα με τέσσερα λευκά άλογα μετέφερε το φέρετρο της Crumlish συνοδευόμενο από δέκα μαύρες λιμουζίνες στις οποίες επέβαιναν η οικογένεια και φίλοι της.

Χρειάστηκαν δύο φορτηγά για να μεταφέρουν τον τεράστιο αριθμό στεφάνων και λουλουδιών, που προσφέρθηκαν σε διάφορα σχήματα και μορφές όπως τσάντα Chanel, iPhone, κραγιόν, μπουκάλι κρασιού, τσιγάρο κ. ά.

Στην εκκλησία και στο νεκροταφείο είχαν τοποθετηθεί και φωτογραφίες σε φυσικό μέγεθος της γυναίκας αλλά και πορτραίτα της οικογένειάς της.

Η Crumlish ζούσε στην περιοχή του Μπρίστολ αλλά επέστρεψε στην πατρίδα της καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο και γνώριζε πως το τέλος είναι κοντά.

Ο ιερέας, στην κηδεία, την περιέγραψε ως «έναν πολύ ευγενικό άνθρωπο που δεν έκρινε ποτέ κανέναν και η οικογένειά της τη χαρακτήριζε Βασίλισσα της κοινότητάς τους». «Ήταν εκπληκτική μητέρα και γιαγιά», πρόσθεσε.

Στο νεκροταφείο την ώρα της ταφής αφέθηκαν ελεύθερα λευκά περιστέρια ενώ η οικογένεια και οι φίλοι της «Βασίλισσας» έριχνε κίτρινα τριαντάφυλλα στο φέρετρο τραγουδώντας τραγούδια όπως το «I will Always You Love You» της Whitney Houston.

Gipsy1 Gipsy2 Gipsy3 Gipsy4 Gipsy5 Gipsy6 Gipsy7 Gipsy8 Gipsy9 Gipsy10 Gipsy11 Gipsy12