Μια σειρά φωτογραφιών αφιερωμένη στη φρίκη του βιασμού παρουσίασε πρόσφατα ο Ganesh Toasty. Στόχος του φωτογράφου να φωτίσει το κοινωνικό πρόβλημα που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα στην Ινδία.

Πρωταγωνίστρια της φανταστικής ιστορίας που ο Toasty έπλασε, μια γυναίκα που ονομάζει Tanirika, η οποία -σύμφωνα με την υπόθεση- γλύτωσε τελευταία στιγμή τον ομαδικό βιασμό. Κατά τη διάρκεια της φανταστικής επίθεσης, ένας από τους άντρες βάζει τέλος στον εφιάλτη.

Η ιστορία, τελειώνει με το θύμα να ενοχοποιείται για αυτό που της συνέβη και όχι οι πραγματικοί δράστες.

Το φωτογραφικό πρότζεκτ, δρα ως καθρέφτης της κοινωνίας της Ινδίας, όπου το θύμα δέχεται τα βέλη της ευθύνης ακόμα κι αν πέσει στα χέρια βιαστών.

«Συνέχεια ακούω για βιασμούς: παιδιών, ηλικιωμένων, γυναικών. Ο βιασμός δε συμβαίνει εξαιτίας των όσων φορά το θύμα ή γιατί οι άντρες δεν γνωρίζουν πώς να συγκρατηθούν. Οι αρχές συχνά κατηγορούν τις συνήθεις, το ντύσιμο και την κοινωνική συμπεριφορά του θύματος. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της έλλειψης ανθρωπιάς και σ’ αυτό το ζήτημα αναφέρεται η σειρά (φωτογραφιών)», δήλωσε ο Toasty στο BuzzFeed.

Δείτε τη φωτογραφική ιστορία που έστησε ο άντρας…

rapevictim1 rapevictim2 rapevictim3 rapevictim4 rapevictim5 rapevictim6 rapevictim7 rapevictim8 rapevictim9 rapevictim10 rapevictim11 rapevictim12 rapevictim13 rapevictim14 rapevictim15 rapevictim16 rapevictim17 rapevictim18 rapevictim19 rapevictim20 rapevictim21 rapevictim22 rapevictim23