Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία και απέρριψε τις δηλώσεις των ΗΠΑ για τη σύγκρουση εκεί ως μη βοηθητικές και άκομψες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κάλεσε τη Μόσχα να καθηλώσει στο έδαφος τα αεροπλάνα της που πετούν πάνω από τις περιοχές της Συρίας όπου διεξάγονται μάχες, περιλαμβανομένου και του Χαλεπίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και πως αυτό που αποκάλεσε “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας” θα συνεχιστεί.

Ο Πεσκόφ κάλεσε την Ουάσινγκτον να τηρήσει την υπόσχεσή της να διαχωρίσει τους μαχητές της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από τους “τρομοκράτες” και χαρακτήρισε την τελευταία δήλωση των ΗΠΑ για τη Συρία άκομψη και μη βοηθητική.

Αναφερόταν σε μια δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, ο οποίος δήλωσε χθες πως η Ρωσία έχει συμφέρον να σταματήσει τη βία στη Συρία επειδή οι εξτρεμιστές μπορεί να εκμεταλλευθούν το κενό εκεί και να εξαπολύσουν επιθέσεις «εναντίον ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και εναντίον ρωσικών πόλεων».

Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για συνεργασία με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια να επιλυθεί η συριακή κρίση.