Η γεννημένη στη Βενεζουέλα Alicia Machado και Μις Υφήλιος 1996, έγινε αμερικανίδα πολίτης μόνο και μόνο για να ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον για Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόνταλντ Τραμπ είχε αναλάβει από εκείνη τη χρονιά τα καλλιστεία με νικήτρια την Alicia Machado. Όταν η Miss Universe άρχισε να παίρνει κιλά, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον της με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με το Business Insider, στο πρώτο debate, έκανε μία αναφορά στην Alicia Machado θέλοντας να τονίσει το σεξιστικό προφίλ του συνυποψηφίου της.

«Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχει πει είναι για μια γυναίκα σε διαγωνισμό ομορφιάς. Αγαπά τους διαγωνισμούς ομορφιάς, τους υποστηρίζει και δεν χάνει ευκαιρία να δίνει το “παρών”. Αλλά αποκάλεσε αυτή τη γυναίκα ”Miss Piggy”. Μετά την αποκάλεσε ”Μις Νοικοκυρά”, επειδή είναι Λατίνα. Ντόναλντ, η γυναίκα αυτή έχει όνομα», είπε η Κλίντον, με τον Τραμπ να τη διακόπτει.

alica2

Και συνέχισε: «Το όνομά της είναι Alicia Machado και έγινε αμερικανίδα πολίτης και μπορείτε να στοιχηματίσετε τι θα ψηφίσει τον ερχόμενο Νοέμβριο».

Η γεννημένη στη Βενεζουέλα Machado στέφθηκε Μις Υφήλιος το 1996 και έγινε Αμερικανίδα πολίτης τον περασμένο Αύγουστο, προκειμένου να ψηφίσει την Χίλαρι για Πρόεδρο.

«Ευχαριστούμε την κυρία Κλίντον για το σεβασμό της στις γυναίκες», έγραψε η Machado στα ισπανικά μετά το χθεσινό debate. «Είμαι μαζί σας!».

Η Alicia Machado ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στην ανορεξία από τα επικριτικά σχόλια του Τραμπ για τα κιλά της. Τα προβλήματά της ξεκίνησαν όταν πήρε κιλά με τη νίκη της και ζήτησε βοήθεια από την οργανωτική επιτροπή για να αδυνατίσει. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο που της είχαν υποδείξει, βρήκε να την περιμένουν 90 δημοσιογράφοι και ο ίδιος ο Τραμπ και να τη ρωτούν πώς αισθανόταν «τώρα που είχε παχύνει τόσο». «Έβαλα τα κλάματα κι έλεγα στον Τραμπ ότι δεν θέλω να αδυνατίσω και να με αφήσει να φύγω. Δεν με άφησε, έγινα ανορεξική και χρειάστηκα χρόνια ψυχοθεραπείας για να το ξεπεράσω», είχε εξομολογηθεί η ίδια.

alica1

Η Alicia Machado, μετά τη νίκη της στα καλλιστεία έγινε ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο και επιχειρηματίας. Μάλιστα, ήταν υποψήφια και για Grammy, ενώ έχει τη δική της σειρά ρούχων και πάνω από 100 εξώφυλλα στο ενεργητικό της.