Ένα νήπιο παλεύει για την ίδια του τη ζωή από τη στιγμή που το κεφάλι του άρχισε να διογκώνεται, πράγμα που οφείλεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε μια σπάνια ιατρική κατάσταση.

Ο 3χρονος Shivam Das από το Burdwan της Ινδίας έχει αυτή τη στιγμή ένα κεφάλι που ζυγίζει 18 κιλά, δηλαδή το ίδιο βάρος με ένα μωρό περίπου 12 μηνών. Σύμφωνα με τους γονείς του, το αγοράκι γεννήθηκε έχοντας φυσιολογικό μέγεθος κεφαλιού αλλά τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε να μεγαλώνει ξαφνικά. Τελικά διαγνώστηκε με υδροκεφαλία, η οποία προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού μέσα στο κρανίο, αυξάνοντας την πίεση και προκαλώντας βλάβη στον εγκέφαλο. Το μεγάλο βάρος του κεφαλιού του, το έχει κάνει να μην μπορεί να μιλήσει, να περπατήσει ή ακόμα και να μετακινήσει τα άκρα του.

paidkaai2

Ο 32χρονος πατέρας του παιδιού δήλωσε σχετικά: «Ο Shivam ήταν απολύτως καλά μέχρι ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. Δεν έχουμε καμία ιδέα για το πώς η ιατρική του κατάσταση άλλαξε ξαφνικά».

Απελπισμένοι να βρουν βοήθεια για το παιδί τους, οι γονείς ζητούν να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους. Οι γιατροί λένε ότι η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη ελπίδα για το γιο τους, αλλά αυτή θα κοστίσει περίπου 3.500 λίρες, ένα ποσό το οποίο η οικογένεια δεν μπορεί να αντέξει. Ο εγκέφαλος και η σπονδυλική στήλη περιβάλλονται από εγκεφαλονωτιαίο υγρό το οποίο είναι απαραίτητο μεταξύ άλλων για την παροχή θρεπτικών συστατικών και την αφαίρεση των απόβλητων προϊόντων.

paidkaai3

Όμως, εάν αυτή η διαδικασία διακοπεί, μπορεί να προκληθεί γρήγορα συσσώρευση, προκαλώντας πίεση στον εγκέφαλο.

Εάν η κατάσταση αφεθεί χωρίς θεραπεία, αυτό ενέχει τον κίνδυνο της μακροχρόνιας πνευματικής και σωματικής αναπηρίας, ως αποτέλεσμα της μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης. Οι γονείς τώρα ελπίζουν σε κάποια οικονομική βοήθεια για να δοθεί λύση.

paidkaai1