Με την αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ να έχει αρχίσει, Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά των Δημοκρατικών και Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του Ρεπουμπλικάνων διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πρώτο από τα συνολικά τρία debate που θα γίνουν με φόντο την κούρσα για το Λευκό Οίκο.

Με κόκκινο κοστούμι η Κλίντον, με σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα ο Τραμπ πήραν τις θέσεις τους στο πανεπιστήμιο Χόφστρα της Νέας Υόρκης και αντιπαρατέθηκαν μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική, τα φορολογικά, την ψήφο των Αφροαμερικανών, την αστυνομική βία και την ασφάλεια στις πόλεις.

Με την ολοκλήρωση του debate η πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του CNN έδειξε την Κλίντον ολοκάθαρη νικήτρια με ποσοστό 62% δίνοντας στον Τραμπ ποσοστό 27%. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Κλίντον φαίνεται να κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ πολλά δημοσιεύματα επικεντρώνονται σε απαντήσεις που έδωσε ο Τραμπ, αρνούμενος παλιότερες δηλώσεις του, με την πραγματικότητα όμως να τον διαψεύδει. Παρά την επιθετικότητα που επέδειξε ο μεγιστάνας, βρέθηκε σε άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του debate, σχολιάζουν αρκετά ξένα ΜΜΕ. «Σχεδόν ολόκληρο το βράδυ απολογούνταν, για το ταμπεραμέντο του, το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες και τις μειονότητες, το πόσο έτοιμος είναι για να γίνει πρόεδρος», σχολιάζει η Washington Post.

«Ενώ οι επιθέσεις της Κλίντον ήταν μετρημένες, ο Τραμπ ήταν νευρικός και απείθαρχος», σχολιάζει ακόμη η Washington Post, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών διέκοπτε διαρκώς τόσο την Κλίντον όσο και τον συντονιστή του debate, Λέστερ Χολτ, ενώ αρκετές φορές ανέβασε τον τόνο της φωνής του.

Μόλις ο Χολτ ανακοίνωσε πως το debate ολοκληρώθηκε στη σκηνή ανέβηκαν οι οικογένειες των δύο υποψηφίων. Η Χίλαρι βρέθηκε στην αγκαλιά του συζύγου της Μπιλ και της κόρης της Τσέλσι, ανταλλάσσοντας χειραψίες με το κοινό ενώ τον Τραμπ πλαισίωσαν η γυναίκα του Μελάνια και τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του.

Το επόμενο debate ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για τον Λευκό Οίκο είναι προγραμματισμένο για τις 9 Οκτωβρίου.

debate01 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ debate03 USA_DEBATE32 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE25 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE20 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE17 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE10 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE13 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE15 ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΩΤΟ DEBATE ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΡΑΜΠ USA_DEBATE4 USA_DEBATE5 USA_DEBATE6 USA_DEBATE7