Ένα νέο φωτογραφικό project αποκαλύπτει τους διαφορετικούς χώρους τους οποίους επιλέγουν οι άνθρωποι από όλον τον κόσμο για να κοιμηθούν και δίνει μια συναρπαστική εικόνα για τις διαφορές μεταξύ των πολιτισμών.

Το «My Room Project», όπως λέγεται, είναι το πνευματικό παιδί του σκηνοθέτη και φωτογράφου από τη Νότια Αφρική, John Thackwray, ο οποίος πέρασε τα τελευταία 6 χρόνια ταξιδεύοντας στον κόσμο για να φωτογραφίσει ανθρώπους στα δωμάτια που κοιμούνται. Το έργο ξεκίνησε από κάποιους φίλους του στο Παρίσι το 2010 και από τότε ταξίδεψε σε 55 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ταϊλάνδης, του Ιράν, των ΗΠΑ, της Βολιβίας και της Ρωσίας.

Μιλώντας στη Daily Mail για το έργο του, ο Thackwray δήλωσε ότι ξεκίνησε να βγάζει τις φωτογραφίες επειδή ήταν περίεργος για διαφορετικούς τρόπους ζωής. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήμουν περίεργος για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό σχετικά με το πώς οι άνθρωποι της ηλικίας μου ζούσαν και το πώς ο κόσμος μεταλλάσσεται. Στο έργο έχουν φωτογραφηθεί 1.200 υποψήφιοι από 55 χώρες».

Ενώ όλα τα δωμάτια τα χαρακτήρισε ενδιαφέροντα, είπε ότι κάποια ήταν ακόμη πιο συναρπαστικά λόγω της ιστορίας της ζωής των συγκεκριμένων ατόμων. «Τα συριακά και παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα ήταν πραγματικά θλιβερά, όπως και το δωμάτιο ενός νέου της Ρουάντα που είχε βιώσει τη γενοκτονία του 1994 σαν παιδί κι έχασε όλην την οικογένειά του. Εντυπωσιάστηκα επίσης από το πνεύμα στην Ινδία και την τρέλα των Ιαπώνων», είπε ο ίδιος.

Σε αυτό που καταλήγει είναι ότι ο κόσμος είναι άδικος και ότι πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη φτώχεια με τη βία. «Οι φτωχές κοινότητες δεν είναι αναγκαστικά βίαιες και η βία είναι πολύ πιο δύσκολη, ειδικά για τις γυναίκες. Πιστεύω επίσης ότι πολλοί άνθρωποι συγχέουν την άνεση με την ευτυχία κι αυτό γιατί έχω δει περισσότερα χαμόγελα στις φτωχές χώρες και πολύ περισσότερη κατάθλιψη στις ανεπτυγμένες χώρες», τόνισε.

ypnod1
Νεπάλ
ypnod2
Αίγυπτος
ypnod3
Ρωσία
ypnod4
Ινδία
ypnod5
Ιαπωνία
ypnod6
Ιράν
ypnod7
Κίνα
ypnod8
Λεσότο
ypnod9
Βολιβία
ypnod10
Ζιμπάμπουε
ypnod11
Ινδία
ypnod12
ΗΠΑ
ypnod13
Ταϊλάνδη
ypnod14
Ρουμανία