Τον εικονιζόμενο Spencer Elden πολύς κόσμος δεν τον ξέρει προσωπικά αλλά εκατομμύρια τον γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο ως το μωρό που κολυμπούσε στο εξώφυλλο του εμβληματικού δίσκου «Nevermind» των Nirvana.

Στα 25 του πια φέτος ο Elden σκέφτηκε να αναβιώσει την ιστορική φωτογραφία για την 25η επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ και μάλιστα λέγεται πως αρχικά ήθελε να είναι όπως ακριβώς στην πρώτη φωτογραφία: ολόγυμνος.

Όταν το ανέφερε όμως στον φωτογράφο εκείνος του είπε πως θα ήταν μάλλον παράξενο και γι’ αυτό ο Spencer φοράει τελικά το μαγιό του, όπως εξήγησε ο ίδιος στη New York Post.

«Είναι παράξενο, έκανα εκείνη τη φωτογράφιση για πέντε λεπτά όταν ήμουν σε ηλικία τεσσάρων μηνών κι έγινε αυτή η θρυλική εικόνα», πρόσθεσε. «Είναι ωραίο και παράξενο να είσαι κομμάτι κάτι τόσο σημαντικού και να μην το θυμάσαι καν».

Το «Nevermind» πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους με κομμάτια όπως τα «Smells Like Teen Spirit», «In Bloom» και «Come as You Are» να αποτελούν κομμάτι της μουσικής ιστορίας.

Ήταν το μακρινό 1991 όταν ο φωτογράφος Kirk Weddle, που γνώριζε τον πατέρα του Elden, Rick, ρώτησε αν θα μπορούσε να ποζάρει ο γιος του σε μια φωτογράφιση για τους Nirvana, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Η φωτογράφιση κράτησε 15 δευτερόλεπτα και οι γονείς του μικρού Spencer έβγαλαν 200 δολάρια.

Το αγκίστρι με το δολάριο προστέθηκε αργότερα με ψηφιακή επεξεργασία.

Η φωτογράφιση είχε επαναληφθεί και πριν δέκα χρόνια, για την 15η επέτειο από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

nirvananevermind1 nirvananevermind3 nirvananevermind4 nirvananevermind2