Ένα κινέζικο κινητό έσωσε τη ζωή ενός άνδρα από τη Νότια Αφρική και τον έκανε «φανατικό» των προϊόντων από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως λέει πλέον χαριτολογώντας.

Όταν ο 41χρονος Siraaj Abrahams έπεσε σε ενέδρα δύο ένοπλων ληστών έξω από το σπίτι του στο Κέιπ Τάουν στα τέλη Αυγούστου, δεν πίστευε ότι θα σωθεί από ένα smartphone Huawei που είχε στην τσέπη του σακακιού του.

hsdhadga1

Ο άνδρας δέχθηκε πυρά από τους ληστές αλλά η σφαίρα των 9 χιλιοστών που θα ήταν μοιραία για τη ζωή του κόλλησε πάνω στο κινητό με αποτέλεσμα να μην τραυματιστεί ο ίδιος θανάσιμα. Το smartphone που πωλείται έναντι περίπου 200 δολαρίων είναι το Huawei P8 Lite και έχει μια οθόνη 5 ιντσών η οποία φάνηκε κάτι παραπάνω από χρήσιμη στον επιχειρηματία ο οποίος για καλή του τύχη το είχε σε αυτή τη θέση του σακακιού του.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά δημοσιεύματα μπορεί μέχρι τώρα και ο ίδιος να «κορόιδευε» κάποια κινέζικα προϊόντα ως πολύ φθηνά και όχι ποιοτικά αλλά μετά από αυτό έχει γίνει ο πιο θερμός υποστηρικτής.

hsdhadga2

Την είδηση έδωσε μάλιστα ο ίδιος στην δημοσιότητα και νιώθει τυχερός που είχε πάνω του το κινητό του ενώ δίνει αστειευόμενος το μήνυμα πως «τα κινητά σώζουν ζωές».

Στην προκειμένη, βέβαια, περίπτωση μεγάλο μερίδιο είχε και η τύχη του για τον τρόπο που έγιναν όλα. Μπορεί, μάλιστα, αυτό να του είναι πλέον άχρηστο και να μην λειτουργεί αλλά θα είναι το γούρι του όπου κι αν βρεθεί από εδώ και πέρα.