Το σπίτι της χρειάστηκε να εγκαταλείψει μια οικογένεια στη Βρετανία όταν από τις μπανάνες που είχε μόλις αγοράσει ξεπήδηξαν δεκάδες επικίνδυνες αράχνες.

Πρόκειται για την αράχνη Phoneutria- από την ελληνική λέξη- που προέρχεται από τη Βραζιλία και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες ως η πιο δηλητηριώδης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το τσίμπημα της αράχνης αυτής προκαλεί στους άνδρες επίμονη κι επίπονη πολύωρη στύση και ακολούθως θάνατο.

Η 26χρονη Sophie Newcombe ήταν εκείνη που παρατήρησε τη φωλιά πάνω στις μπανάνες και πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε είδε τις αράχνες να πέφτουν στο πάτωμα της κουζίνας και να κατευθύνονται σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

«Έμοιαζε με ταινία τρόμου», περιέγραψε η 26χρονη στην εφημερίδα Sun. Ο άντρας της πήρε αμέσως την ηλεκτρική σκούπα και επιχείρησε να μαζέψει έτσι τις αράχνες αλλά φοβάται πως κάποιες του ξέφυγαν.

Το ζευγάρι, που έχει δυο μικρές κόρες, άφησε το σπίτι και μένει στο σπίτι της γιαγιάς μέχρι να απολυμανθεί το σπίτι τους και να μπορέσουν όλοι να επιστρέψουν.

Το σούπερ μάρκετ από το οποίο αγόρασαν τις μπανάνες ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και ερευνά το περιστατικό. «Οι μπανάνες που εισάγουμε πλένονται και ψεκάζονται πριν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και κάθε κομμάτι εξετάζεται μεμονωμένα. Πουλάμε ένα δισεκατομμύριο μπανάνες το χρόνο και η πιθανότητα να βρει κανείς αράχνες είναι πολύ μικρή. Μια στο τόσο όμως κάτι ξεφεύγει…», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας Asda.